Hírek

7 hónap, 100 millió Huawei telefon 2018-ban

Rekord sebességgel érte el idén a Huawei a 100 millió darab leszállított okostelefon mennyiségét.

Júniusban írtunk arról, hogy a Huawei a 2018-as évre 200 millió darab leszállított okostelefonnal számol, ezzel kb. 47 millióval többet adna el, mint 2017-ben, ekkor ugyanis 153 milliót sikerült összehozni. Most úgy tűnik, hogy az év felére sikerült a tervek felét is teljesíteni. 2016-ban még 140 millió telefon eladásának örülhetett a Huawei. 

7 hónap, 100 millió Huawei telefon 2018-ban

A Huawei Nova 3 hivatalos kínai bemutató eseményén Richard Yu számolt be arról, hogy milyen gyorsan növekszik a vállalat, ennek részeként említette meg, hogy mindösszesen 7 hónap alatt sikerült leszállítania a 100 millió legyártott okostelefont a cégnek, amire sosem volt példa korábban.

Hogy ez mennyire nagy szám? 2017-ben 9 hónapra volt szükség hozzá, míg 2016-ban is 10 hónap alatt jött ez össze.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei vezérigazgatója, Mr. Yu elmondta az eseményen, hogy a két csúcsmodell, a P20 és a P20 Pro 6 millió darabbal járult hozzá ehhez a számhoz    a múlt havi adatokat tekintve. Emellett a Huawei almárkája, a Honor is nagyon erős. A Honor 10-ből már 3 millió fogyott, illetve az első félévben a nemzetközi piacon 150%-kal erősödött a tavalyi évhez képest.

Az év második fele várhatóan szintén erős lesz a Huawei-nél, így kíváncsian várjuk azt, hogy mit hoz majd a teljes év. Az elemzők úgy spekulálnak, hogy 2019 első negyedévében a Huawei szintet léphet és helyet cserélve az Apple-lel a világ második legnagyobb telefon gyártójává válhat. Ezzel együtt Richard Yu korábban azt nyilatkozta, hogy a Huawei 2021-re lenne elsőszámú, azaz a legnagyobb gyártó. Egyelőre nagyon jól halad a növekedés és ha tényleg elérheti a második helyet egy éven belül a cég, akkor utána két éve lesz arra, hogy lenyomja a Samsungot is. Persze arról sem szabad elfelejtkezni, hogy mögötte jönnek fel a további kínai gyártók, mint a Xiaomi, a Vivo, vagy éppen a OnePlus, tehát a verseny egyre kiélezettebb lesz.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával