Hírek

Bemutatkozott a Huawei Nova 3

A Huawei bemutatta a Nova-széria legújabb tagját, a Nova 3-at, amely egy méretes csúcsmodell lett.

Bemutatkozott a Huawei Nova 3

Az új Huawei Nova 3 kijelzője elég méretes, 6,3”-os lett, a 19:9 képarányú FullView 2.0 megjelenítő kapott felül egy szenzorszigetet. Ezen modell esetén sem emeli 2K-ra a felbontást a Huawei, hanem maradt FullHD+-nál a vállalat.

A fém és üveg kombinálta burkolat alatt a vállalat aktuális legerősebb SoC-je található, ami a Kirin 970-es, ez van többek között a Mate 10 Pro telefonban és a P20 Pro modellben is. A Nova 3 ráadásul már gyárilag támogatja a GPU Turbo technológiát, amellyel sokkal jobb grafikus élmény várható alacsonyabb fogyasztás és szolidabb melegedés mellett. Hogy biztosan ez legyen a legerősebb a Nova szérián belül, ezért ez a készülék is 6 GB RAM-ot kapott, a háttértár pedig 64 GB, vagy 128 GB lesz, attól függően, hogy melyik modellt választja a vásárló, ráadásul ez esetben támogatott a microSD-s bővíthetőség, akár 256 GB-os kapacitásig.

A kijelző tetején lévő szenzor szigetre egy 24 megapixeles szenzor került, ami f.2.0 apertúrával lett ellátva, mellé pedig a széles notch-on elfért egy második, 2 megapixeles kamera is, ennek célja az, hogy a szelfik során a mélységélességet segítse, illetve elérhető az arcfelismeréses feloldás is, sőt. A dupla kamerával a Huawei Nova 3 tartalmaz egy 3D Qmoji nevű funkciót, amivel a felhasználók arcát animált karakterekké lehet átalakítani.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Bemutatkozott a Huawei Nova 3

A hátoldalra is komoly kamera rendszer került. Az egyik kamera 16 megapixeles, míg a második 24 megapixeles. A két kamerával és a Kirin 970-nel elérhető az AI feldolgozás és tárgyfelismerés, amivel a szoftver automatikusan tudja állítani a kamera beállításait, hogy az a legjobb legyen az adott képhez.

Bár elég nagy kijelzőt kapott a Nova 3, ennek ellenére az akkumulátor nem éri el a P20 Pro, vagy Mate 10 Pro szintjét, 3750 mAh ugyanis a teljes kapacitása, viszont ezt is lehetőség van gyorstölteni. Az Android 8.1-et futtató okostelefon üveg hátlapjára ujjlenyomat olvasó is került. A Dual SIM-es modell támogatja a 4G VoLTE funkciót, van 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.2, USB Type-C, illetve természetesen GPS is.

A Nova 3 okostelefon Kínában fog elérhetővé válni július 18-tól, lila, fekete, kék és arany színekben, az ára is ekkortól lesz ismert. A Nova 3 magyarországi megjelenéséről nincs sok információ, azonban ha az eddigi trendeket nézzük, nem valószínű, hogy piacra kerül. A legelső széria duójából egyedül a kisebbik Huawei Nova volt elérhető hazánkban, majd ezt követően a második generáció nem került forgalomba, helyette Nova Smart néven egy alsó-középkategóriás telefont kínált csak a Huawei itthon. Ezek alapján jól látszik, hogy hazánk nem a Nova sorozat fókuszpiaca, így valószínűleg nem is fog itt megjelenni a jövőben.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával