Hírek

A Huawei gyorsított eljárást kért az amerikai bíróságon

A Huawei a mai napon kérte az amerikai bíróságot arra, hogy a National Defense Authorization Act (NDAA) 889-es szakaszával szemben indított perüket gyorsított eljárással kezeljék. Mellette arra kérte a vállalat az Egyesült Államok kormányát, hogy állítsa le a Huawei elleni állami szankciókat alkalmazó kampányát, mert az nem fogja a jövőben segíteni a kiberbiztonságot.

Dr. Song Liuping, Chief Legal Officer of Huawei

A Huawei szerint a Huawei tiltása nem tesz semmit azért, hogy a hálózatok valóban biztonságosak legyenek, helyette hamis biztonságérzetet ad és figyelmen kívül hagyják a valódi kihívásokat, veszélyeket. Az Egyesült Államokban a a politikusok egy egész nemzet erejét használják egy magánvállalkozás ellen. Ez nem normális. Sosem láthattunk hasonlót a történelem során.
Az Egyesült Államok kormánya nem szolgáltatott bizonyítékot arra, hogy a Huawei valóban biztonsági fenyegetés lenne. Nincs fegyver, nincs füst. Csak spekuláció – mondta Song Liuping, a Huawei jogi képviselője.

A Huawei Technologies Co. március elején indított pert, amiért a National Defense Authorization Act (NDAA) 889-es szakaszával az amerikai kormány kizárta a kormányzati szerveket a Huawei termékek és szolgáltatások vásárlása alól, ráadásul harmadik felek felé is akadályozza a szerződéskötéseket, akkor is, ha annak nincs hatása, vagy kapcsolata az amerikai kormányhoz.

Song szerint azzal, hogy a kormány hozzáadta a Huawei-t az “Entity List”-hez két hete és megpróbálja vele ellehetetleníteni a vállalatot egy veszélyes precedesn lehet. Ma csak a telekommunikációról és a Huawei-ről van szó, azonban holnap lehet, hogy az amerikai kormány ezt más iparágak, más vállalatok és ezzel együtt további fogyasztók ellen veti be. A Huawei bízik az Egyesült Államok igazságszolgáltatási rendszerének függetlenségében és integritásában és ez lehet az utolsó jogi lehetőség az igazságszolgáltatásra.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Glen Nager, a Huawei vezető ügyvédje szerint a az NDAA 889-es szakasza sérti a személyre szabott jogi intézkedések tilalmáról szóló Bill of Attainder Clause-t és a méltányos jogi eljárásról szóló Due Process Clause-t, valamint a hatalmi ágak szétválasztásáról szóló alkotmányos alapelvet, hiszen az amerikai kongresszus nemcsak a törvényt alkotta meg, hanem megpróbálja azt érvényesíteni és végrehajtani is. Emiatt ez az ügy csak “jogi kérdés”, nincsenek vitatott tények és ezért kéri a Huawei az ügymenet felgyorsítását.

A bíróság jelenlegi ütemezése szerint a perben a szóbeli meghallgatásra 2019. szeptember 19-én kerül sor.

Forrás
Huawei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával