Hírek

A Huawei is feltalálta a desktop tabletet

Gyerekeknek szánt, HarmonyOS-es okoseszköz is debütált, ami hasonló a tabletekhez, de a piac csak “smart screen “ néven illeti.

Igazából egy asztalon álló okos kijelző – talán ez írja le legjobban azt, hogy mi a magyar megfelelője a Huawei Smart Screen megoldásának. Rendelkezik egy 10,4”-os kijelzővel, amely alatt nagy felületű hangszóró kialakítás található, bár valószínűleg fizikailag sokkal kisebb a hangkeltő alatta.

A Huawei is feltalálta a desktop tabletet

A hardverről annyit tudni, hogy 4 GB RAM-ot kapott, a háttértár 64 GB, vagy 128 GB lehet, a kijelző felé 8 megapixeles kamera került, míg hátra 12 megapixeles. A hatalmas méretű talpba pedig 10 995 mAh-s, azaz kb. 50%-kal nagyobb, mint egy MatePad 11- be. A tablet HarmonyOS 2.0 operációs rendszert futtat.

A legtöbb gyártó ezeket az eszközöket leginkább otthoni okos asszisztensként, esetleg az okosotthon vezérlőjeként pozícionálja. A Huawei viszont úgy látja, hogy elsősorban tanulásra használhatják majd ezt a gyerekek (leginkább Kínában).

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei is feltalálta a desktop tabletet

Hogy mekkora sikere lesz, azt előre nehéz megbecsülni, hiszen ezt a funkcionalitást egy tablet is ellátná (kínál is ilyeneket a Huawei), ráadásul 2500 jüanos (kb. 116 ezer forintos) árával nem is igazán olcsóbb, mint egy hasonló kategóriás tablet.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával