Hírek

A Huawei költi a 2. legtöbb pénzt K+F-re az EU-ban

Megjelent az EU ipari R&D ranglistája 2021-re, a Huawei-t a második legnagyobb befektetőként jelölték meg.

2020-ban még 3. volt a listán a Huawei, azonban 2021-re a második helyre lépett elő. Az R&D (Research and Development) magyarul K+F (Kutatás és Fejlesztés) a vállalatok azon törekvéseit jelenti, amelyeket kutatásra, fejlesztésre fordítanak. 

A Huawei és a Leica közös kutatóközpontja Németországban
A Huawei és a Leica közös kutatóközpontja Németországban

Az anyagból kiderül, hogy Európa továbbra is egy nagy és fontos piaca a Huawei-nek és a K+F szekciójuk is jelentős a régióban. Az első kutató és fejlesztő tevékenységet Európában Svédországban kezdte a cég 2000-ban. Mostanra 23 K+F központtal rendelkezik a régióban, több mint 2400 kutatóval.

A legnagyobb kutatásba és fejlesztésbe fektető vállalat az Európai Unióban az Alphabet (a Google anyacége). A második a fentebb említett Huawei. A harmadik a Microsoft, a negyedik a Samsung, az ötödik az Apple. Ezeket követi a Facebook, a Volkswagen a Roche, az Intel, illetve a Johnson & Johnson.

A Huawei 2016-ban még a 8. legnagyobb R&D befektetője volt az EU-nak, 2015-ben 9,467 millió euró értékkel. Ehhez képest közel duplázta a befektetést 2020-ban, már 17,460 millió euróval. 

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei költi a 2. legtöbb pénzt K+F-re az EU-ban

Összehasonlításképpen, 2020-ban a Google 22,470 millió eurót fektetett be fejlesztésre, a Microsoft 16,882 millió eurót.

Az EU-ban az Alphabet, a Huawei, az Apple és a Facebook a legdinamikusabban növekvő R&D befektető az elmúlt 5 évet tekintve.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával