Funkciók

A Huawei Mate 10 Pro egy akkumulátor bajnok

A mai napokban az okostelefon sokaknak nem csak egy eszköz, hanem egy társ is. Játékkonzol lehet távol a nappalitól, vagy éppen dal a csnedben. Ez az emberek legfontosabb kütyüje. Pont ezért semmilyen körülmények között nem merülhet le.

A Huawei Mate 10 Pro egy hatalmas, 4000 mAh kapacitású akkumulátorral rendelezik, ez segít abban, hogy napközben se merüljön le a készülék, de van egy nagyobb, okosabb dolog is a készülékben, amely ebben segít: az NPU.

Micsoda? Az NPU!

Huawei Mate 10 Pro

Indul a reggel

Szinte mindenki sétával nyitja a napot. A buszhoz, az autóhoz, vagy messzebbre is. Ez idő alatt is használatban van a telefon. Bluetooth-on keresztül zenét küld egy vezeték nélküli fülhallatóba, vagy éppen frissíti az alkalmazásokat a háttérben, hogy a következő alkalommal, amikor a kezedbe veszed a telefonod, mindenből a legfrissebb információt lásd. Ha neked egy Huawei Mate 10 Pro telefonod van, akkor ez az egész folyamat sokkal kevesebb enegriát emészt fel más telefonnál, köszönhetően az MI-nek és az NPU-nak, azaz a Neural Network Precessing Unitnak. Ez megérti és megtanulja a napi ritmusod. Ezt a chipet arra fejlesztették ki, hogy azt az óriási számítási mennyiséget, ami ehhez kell elvégezze és felhasználja a gépi tanulás algoritmusához.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei Mate 10 Pro az egyetlen telefon dedikált NPU-val, amely a Kirin 970-es Soc része, ez segít feldolgozni az MI számításokat és az intelligenciát egy új szintre emeli a telefonban. Amikor befejezed a sétát és készen állsz belekezdeni a napodba, a telefonod még alig veszített az akkumulátor kapacitásából, hiszen priorizálta a kapacitás szükségleteket kizárólag arra, amelyre ténylegesen szüksége volt.

Még egy érdekesség az NPU-ról: ez segít gyorsabban betölteni és a memóriában tartani az alkalmazásokat, ami szintén az üzemidőt javítja. Ez egy win-win szituáció.

Ezután jöhet egy kávé

Déli ebéd

Huawei Mate 10 Pro

Délután 2 óra magasságában a gyomrod jelezni fog, hogy itt az ideje ebédelni. Közben esetleg megnézed az ismerőseid Instagram sztorijait, hogy lásd mások mit csináljak. Valószínűleg minden ebéd során ugyan azokat látod. Ezért megnyitod a kedvenc játékod – csak pár percre, bár végül lesz az fél óra is. És ezzel nincs gond. Az NPU megnyugvást ad, hiszen mindent azonnal a kezedbe ad ilyenkor, amire szükséged van.

A Huawei akkumulátor kapacitásának stratégiára három fontos tényezőből tevődik össze: a Kirin 970 a csúcsteljesítményt és az energiahatékonyságot egyesíti, tehát a játékok futtatása is kevesbé rontja az üzemidőt, mint más telefonok esetén; a 4000 mAh kapacitású akkumulátor hatalmas, amely hosszú felhasználhatóságot biztosít egyetlen töltéssel; valamint az MI-t és az NPU-t felhasználva, amely megérti a felhasználói szokásod és hozzá szabja a készüléket, extrém módon kiterjeszti a kapacitásokat.

Ez az intelligens teljesítmény menedzsmentet csak a Huawei Mate 10 Pro tudja. Ha például egy kirakós játékkal játszol, amely nem igényel magas grafikai teljesítményt, a rendszer a kijelzőt és a hangerőt is magasabban tartja. De ha előveszel egy komolyabb háborús játékot, valós idejű 3D megjelenítéssel, az NPU tudja, hogy egy picit alacsonyabb fényerővel és alacsonyabb hangerővel, valamint a háttérben futó folyamatok felfüggesztésével sokkal jobban lehet gazdálkodni. Ennek köszönhető, hogy fél órával később az akkumulátor kapacitása még mindig jól áll.

Jó éjt!

Huawei Mate 10 Pro

A munka után hazérsz, csinálsz egy gyors vacsorát, majd kimozdulsz a haverokkal. Megnézel néhány videót, hogy inspirálódj a vacsorához, ehhez a kijelző fényerejét magasan tartja a telefon, így könnyebb követni a recepteket. Ekkor még mindig nem kell töltőre dugni a telefonod, hiszen ahogyan a nap megy le, a telefonod még mindig valahol 50%-os kapacitás magasságában van.

Amikor minden más telefon már rég töltőért sikít, a Huawei Mate 10 Pro még mindig kitart és rendelkezésre áll. Az MI a készülékben megérti, hogy számodra mi a fontos és úgy befolyásolja a működést, hogy még a következő napon is gond nélkül használhasd.

Ha vacsora után már a haverokat is leráztad, a Huawei Mate 10 Pro még mindig kitart a zsebedben. Addig maradsz tehát ki otthonról, ameddig akarsz, a telefonodon nem fog múlni.

Forrás
Android Central

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával