Hírek

A HUAWEI még mindig jól tartja magát az androidos telefonok között

Az AppBrain tett közzé egy felmérés 2022 november hónapra az Android telefonok arányairól, amelyen a HUAWEI még mindig ott van az élmezőnyben.

Kezemben a HUAWEI Mate 50 Pro

Immáron 3,5 éve, hogy az amerikai szankciók hatására a Google nem biztosíthat licencet a HUAWEI új készülékeire, illetve elvágta az 5G használati lehetőségtől az új modelleket. És erre jött még rá a pandémia, a chiphiány, majd az egyéb alapanyaghiányok.

Mindezek ellenére is az androidos telefonok között 6,7%-os részesedéssel a hatodik helyen áll a HUAWEI a globális piacon, ami a fenti helyzetet tekintve jó, és úgy is egészen jó, hogy az első helyezett Samsung is csak 34,6%-os piaci részesedéssel rendelkezik.

A HUAWEI még mindig jól tartja magát az androidos telefonok között

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

2019-ben a HUAWEI a második legnagyobb androidos gyártó volt még és rendkívül közel került a SAMSUNG megelőzéséhez, amikor bejelentette Trump kormányzata a szankciókat. 

Akkor sokan temetni kezdték az egész HUAWEI márkát, azonban közel 4 évvel ezt követően is a cég tartja magát. A telefon piacon kisebb részesedéssel, de megmaradt, emelett pedig a kiegészítők piacán nagyon jól áll. A notebook ágazata folyamatosan erősödik, hasonlóan a napelemes üzletághoz. 

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával