Hírek

A Huawei megelőzte a Samsungot a tabletek piacán

A Digitimes Research elemézsei szerint a Huawei rendkívül jó negyedévet zárt 2019 elején a tabletek piacán.

2019 első negyedévében a tavalyi időszakhoz képest 12,8%-kal nőttek a teljes piac az új tabletek szállítását tekintve. Az év első három hónapjában 37,15 millió új táblagépet gyártottak le és szállítottak ki a vállalatok. A növekedés az új iPadeknek köszönhető elsősorban, de a Huawei MediaPadjai is nagyon keresettek voltak.

Két méretben jön a Huawei MediaPad M5
Így néz ki a 10,8″-os MediaPad M5

A kicsi, 7-8”-os tabletek iránti kereslet 6,7%-kal csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest, ez köszönhető az okostelefonok nagyobb kijelzőinek, illetve hogy a táblagépet választók inkább ennél nagyobb megjelenítővel ellátott modelleket kerestek.

Továbbra is az Apple a legnagyobb tablet gyártó a világon, azonban a dobogón helycsere történt, ugyanis a Samsung már csak a harmadik azt követően, hogy a Huawei beelőzte azt a második helyen. Ráadásul úgy érte el ezt a sikert a Huawei, hogy a felsőkategóriás tabletei 2018 februárjában frissültek, akkor jött a MediaPad M5 sorozat, míg a középkategóriás MediaPad T5 szériát a nyár folyamán adta ki.

Egyelőre nincs hír új tablet megjelenésekről a Huawei-től, azoban valószínű, hogy hamarosan frissülhet a palette, hogy meg tudja tartani a második pozíciót a Samsung előtt.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei az okostelefonok piacán is második helyen áll, ott pont az Apple-t előzte meg és a Samsungot próbálja elérni. 

Forrás
Digitimes

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával