Hírek

Eddigi legjobb negyedévével nyitotta 2019-et a Huawei

Az IDC közzétette a 2019 első negyedéves okostelefon statisztikákat, amely legnagyobb nyertese egyértelműen a Huawei.

Huawei Mate 20 széria

A január és március közötti időszakban 59,1 millió okostelefont adott el a Huawei, amely 50%-os növekedést jelent 2018 azonos időszakához képest. Ezzel az IDC mérései alapján egyértelművé tette a Huawei a második helyét az eladási listák dobogóján, ráadásul már közelebb van a Samsunghoz, mint az Apple-höz.

Q1-ben a Samsung 71,9 millió okostelefont tudott leszállítani, ez 23,1%-os részesedésre elég a mobilpiacon, ez 8,1%-os visszaesés az egy évvel korábbiakhoz képest. Ezzel ellentétben a Huawei már 19%-os részesedéssel rendelkezik, ami az eddigi legnagyobb, sosem tudott még ekkora szeletet kiharapni abból a bizonyos tortából. Az Apple már lemaradóban van a 3. helyen is, hiszen 36,4 millió leszállított iPhone-nal csak 11,7%-ot tudhat magáénak, ez 30%-kal kevesebb, mint amennyit 2018 Q1-ben eladott. Érdekesség, hogy az Apple-nek kevesebb volt az idei első negyedéves piaci részesedése, mint a Huawei-é egy évvel ezelőtt.

Eddigi legjobb negyedévével nyitotta 2019-et a Huawei

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ha a többi helyezettet nézzük a Xiaomi van a negyedik helyen, amely talán némi meglepetésre ugyan, de szintén kevesebb telefont tudott leszállítani, az egy évvel ezelőtti adatkhoz képest 10%-kal esett vissza a gyártása, ezzel csak 8%-os részesedése volt az első három hónapban. A Vivo és az Oppo tudott felkerülni még a listára, előbbi 24%-os növekedés, utóbbi 6%-os csökkenést könyvelhetett el.

Az összes többi okostelefon gyártó 72,1 millió telefont adott el, 21,5%-kal kevesebbet, mint tavaly az azonos időszakban. A teljes világpiaci szállítások száma 310,8 millióval zárult, ez 6,6%-os visszaesés a korábbi évhez képest, ami azt jelenti, hogy az új okostelefonok piaca folytatólagosan, továbra is csökken és zsugorodik, így a konkursen gyártókkal nem csak a Huawei-jel kell harcolniuk az eladásokért, hanem a vásárlói magatartásokkal is.

Huawei P30 Pro

A korábbi információk alapján a Huawei 2019-ben nagyjából 250 millió okostelefont szeretne eladni, ebből az első három hónapban 59 millió jött össze és a Huawei P30 széria még csak ezt követően került piacra világszerte. 2018-ban rekordnak számított, hogy 7 hónap alatt érte el a vállalat a 100 millió leszállított készüléket, idén egészen biztosan gyorsabb lesz, talán már májusban, vagy június elején összejöhet ez a szám.

Forrás
IDC

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával