Hírek

Durván növekedett idén a Huawei

A Huawei Technologies megosztotta húsvét hétfőn a 2019 első negyedéves statisztikáit, amelyek brutális készülék és bevétel emelkedést mutattak.

2019 első három hónapjában (januártól márciusig) 179,7 milliárd jüan (kb. 7621 milliárd forint) bevételt ért el a vállalat, amely 39%-os emelkedés 2018 azonos időszakához képest.

Együtt demózták a Mate X-et és Mate 20 X 5G-t

A Huawei március végéig 40 szerződéssel rendelkezett már 5G hálózatok telepítésére, illetve 70 ezer 5G bázisállomást szállított le világszerte. Az év hátralevő részén a bevételt ezen szerződések tovább fogják emelni, ráadásul már májusra eljutna a ÁHuawei a 100 ezer leszállított 5G-s bázisállomásig, amely össze is jöhet.

Guo Ping, a Huawei aktuális elnöke elmondta, hogy mind a három üzletágban (fogyasztói, operátori és ipari) kétszámjegyű növekedést vár a kínai cég a 2019-es évben.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei okostelefon részlege is hasított, az első három hónap alatt 59 millió okostelefont szállított le. A tavalyi év azonos időszakára nincs hivatalosan megerősített információ, azonban a Strategy Analytics korábbi riportja szerint 2018 azonos időszakában 39,3 millió okostelefont tudott leszállítani a Huawei. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi évhez képest az év elején 50%-kal tudott nőni az okostelefon eladás, ami nagyon erősen hangzik, főleg úgy, hogy a második negyedévtől került piacra a Huawei P30 széria.

Huawei P30 Pro

A vállalat idei tervei között szerepel nagyjából 250 millió okostelefon leszállítása, amely egyáltalán nem tűnik teljesíthetetlennek ilyen negyedévet követően.

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával