Hírek

Tovább menetel a Huawei az 5G-vel

Az USA-Huawei harc az elmúlt hetekben elcsendesedni látszik, azóta nem hallani sokat róla, hogy a Huawei perelte az Egyesült Államokat. Most pedig igen biztató képet festett fel a Huawei az 5G-s terveit illetően.

Tovább menetel a Huawei az 5G-vel

Április 15-ig bezáróan a Huawei már 40 szerződéssel rendelkezik 5G hálózat telepítésre és a vállalat több mint 70 ezer 5G bázisállomást szállított le világszerte.

Európában már 23 szerződése van a Huawei-nek, a Közel-Keleten 10, Ázsiában 6, illetve Afrikában is kötött egyet, ami azt jelenti, hogy a mi régiónkban lehet a legerősebb az 5G korszak elején a Huawe.  A vállalat alelnöke, Hu Houyi szerint 2025-re 6,5 millió 5G bázisállomás lesz üzemben és 2,8 milliárd felhasználó fér majd hozzá az 5G hálózathoz, amely a mobilinternet felhasználók 58%-át jelenti majd.

5G-t vitt Barcelonába a Huawei és a Vodafone

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei nagyjából 10 éve fejleszti az 5G-s megoldásait, aminek köszönhetően elsőnek lett képes teljes end-to-end hálózatot kiépíteni a partnerek számára. Tavaly kezdődött azonban a cég ellen egy komoly amerikai hadjárat, előbb az USA-n belül kezdték tiltani a Huawei hálózati termékeit, majd a Trump kormány a különböző országokra is próbált nyomást helyezni. A Huawei március 7-én jelentette be, hogy a texasi szövetségi bíróságnál keresetet nyújt be a 2019-es védelmi költségvetésről szóló törvény, a National Defense Authorization Act (NDAA) 889-es szakaszával szemben, amiért az bizonyítékok nélkül, politikai okokból tiltotta ki a piacról a Huawei-t.

Az elmúlt egy hónapban a per bejelentése óta alig hallani negatív irányú dolgokat a Huawei-jel és az 5G-vel kapcsolatban, most pedig inkább pozitív irányú információk keltek napvilágra, amely talán azt jelenti, hogy lassan vége az USA Huawei elleni kampányának is.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával