Hírek

A Huawei reagált a 3DMark benchmark tiltásra

A Huawei rögtön reagált a 3DMark benchmark programjának tiltására és konstruktív, a felhasználók számára előnyös megoldást javasolt.

Új P20 és P20 Pro kiadások az IFA 2018-on

Mint írtunk róla, a Huawei Kirin 970-es eszközeit letiltotta a Futurmark benchmark programjának toplistájáról a fejlesztő, miután az eszközök a maximális teljesítményre kapcsolnak amikor elindítják a benchmark programot. A Futurmark szerint ez azért gond, mert a benchmarknak ugyan olyan teljesítmény szinten kell futni, mint amilyenen bármelyik alkalmazás is fut.

A Huawei szerint azonban ez sokkal komplikáltabb ennél. A Kirin 970-ben rejlő mesterséges intelligencia felismeri az alkalmazás teljesítmény igényeit és ennek megfelelően skálázza a hardvert is. Ezzel alacsonyabb igényű alkalmazás esetén energiatakarékosabb marad az eszköz, míg egy nagyobb teljesítményt követelő folyamatnál, mint a fotózás, vagy akár a benchmark, maximálisra kapcsolja a hardvert. Ezt az úgynevezett maximális teljesítményt egyébként Performance Mode-nak hívja a Huawei.

A vállalat kommunikációt kezdeményezett a 3DMark fejlesztőivel és pozitív lezárásként egy együttműködést kötöttek, amelynek részeként a két cég közösen is dolgozik majd a fejlesztéseken. Ennek részeként szeretnének kialakítani egy teljesítmény mérő sztenderdet, amelllyel egységes méréseket végezhetnek a gyártók, a sajtó képviselői, illetve maguk a felhasználók is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

GPU Turbo támogatást kap két népszerű mobilos játék

A Huawei bejelentette azt is, hogy tiszteletben tartva a felhasználók jogait, hogy meghatározzák mit szeretnének csinálni a készülékükkel, a jövőben elérhetővé teszik a Performance Mode-ot az EMUI 9.0-ban, ezzel a készülék tulajdonosa maga kapcsolhatja maximális teljesítmény módba a telefont.

A megállapodás részeként a jelenlegi Huawei 3DMark benchmark eredmények kikerünek teljesen a listázásból és majd akkor fognak visszatérni, ha elérhetővé vált a felhasználók számára a Performance Mode.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával