Hírek

A Huawei – SD Association kapcsolatot is veszélyezteti az amerikai tiltás

Az SD Association levette a partnerei listájából a Huawei-t.

Az amerikai cégek jelenleg jelentős nyomás alatt állnak, hogy szakítsák meg kapcsolatukat a Huawei-jel, amely természetesen annyira nem jó számukra, hiszen a Huawei a világ második legnagyobb okostelefon gyártójaként jelentős összeggel járul hozzá az amerikai partnereik bevételéhez. Az SD és microSD kártyákat fejlesztő társulás, az SD Association levette a weboldalán a partneri listáról a Huawei-t.

Itt az új NM Card, a Huawei memóriakártya megoldása

Ha a világ ebben a mederben menne tovább, azaz a Huawei nem használhat amerikai technológiákat, akkor a microSD kártyás bővíthetőséget is elveszíthetné a kínai gyártó a jövőbeli készülékeiben. Ez elsősorban a belépő és középkategóriás telefonokat érintené, hiszen az elmúlt két évben megjelent felsőkategóriás okostelefonok elég nagy háttértárral rendelkeznek és vagy mellőzik a memóriakártyás bővíthetőséget (Mate 10 Pro, P20, P20 Pro), vagy a Huawei saját fejlesztésű memóriakártyáját támogatják (Mate 20, Mate 20 Pro, P30, P30 Pro).

A már megvásárolt és még a raktárakban álló készülékeket nem érinti az amerikai döntés.

Huawei NM Card

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Bár több partnerről kiderül, hogy elfordul a nyomás hatására a Huawei-től, mellette voltak vállalatok, amelyek támogatásukról biztosították a Huawei-t. Pánikra semmi ok, a tiltás valójában az USA-Kína gazdasági háborúnak egy újabb lépése és valószínűleg lesz még a történetben fordulat.

Szerző
Slashgear
Forrás
SD Association

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával