HírekKiegészítők

Itt az új NM Card, a Huawei memóriakártya megoldása

A Mate20 Pro-ban debütál a világ első NM Card memóriakártyája, amely a Huawei saját fejlesztésű megoldása.

A Nano Memory Card, vagy nanoSD kártya 45%-kal lett kisebb méretű, mint a jelenleg használt hagyományos microSD kártya. A mérete megegyezik a Nano SIM kártyák méretével, illetve azonos tálcát is használ a Huawei hozzá.

Itt az új NM Card, a Huawei memóriakártya megoldása

A 15 évvel ezelőtt bevezetett microSD kártyához képest az NM Card sokkal több csatlakozót tartalmaz, valószínűleg ezzel a jövőben még gyorsabb kártyák is elérhetők lehetnek. A jelenleg bejelentett 128 és 256 GB-os NM Cardok olvasási sebessége 90 MB/s lett, míg az írási tempó 60 MB/s. Ezek a sebességeket hozzák a jobb microSD kártyák jelenleg is.

A Huawei szempontjából egy érdekes lépés az NM Card bevezetése, amelyet egyelőre csak a Mate20 Pro és a PORSCHE DESIGN Huawei Mate20 RS támogat. A Mate 10 Pro és P20 Pro kapcsán a felhasználók részéről több kritika érte a vállalatot azért, amiért elengedte a microSD bővíthetőséget, holott azért a 128 GB-os beépített tárhellyel kényelmesen lehet gazdálkodni. A NanoSD kártya bevezetésével a gyártó megadja a lehetőséget a jövőbeli bővíthetőségre. Emellett fontos annyiból is, mert a saját szabvánnyal garantálni tudja a Huawei azt, hogy a kártya sebessége elég gyors lesz és az nem befolyásolja hátrányosan a telefon és a rendszer sebességét.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Itt az új NM Card, a Huawei memóriakártya megoldása

A Mate20 Pro SIM tálca megoldása is speciális lett. Eddig egymás mellé volt helyezhető a két SIM, azonban a nagy készülékház ellenére takarékoskodott a hellyel a fontosabb komponensek számára a Huawei, így került a két SIM (vagy egy SIM és egy NM Card) egymás felé. A kártyákat a tálca két oldalára lehet helyezni és így illeszkedik majd a készülékbe. Fontos kiemelni, hogy a Mate20 Pro esetén is választania kell a felhasználónak, hogy két darab nanoSIM-et, vagy egy darab nanoSIM-et és egy darab NM kártyát használ-e, nincs lehetőség Dual SIM-re és memóriakártyás bővítésre párhuzamosan.

Kíváncsi vagy a Mate 20 Pro, vagy a Mate 20 telefonra? Az új okoskiegészítőkre? Itt megtalálsz mindent a Mate 20 széria londoni bemutatójáról!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával