Hírek

A Huawei segítségével tesztelik az 5G-t Brazíliában

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Huawei ismét megpróbál betörni a brazil okostelefon piacra, ezúttal a P30 széria segítségével. Mellette pedig a kínai vállalat a partnere az egyik helyi szolgáltatónak az ország első 5G hálózati tesztjeiben.

Tovább menetel a Huawei az 5G-vel

A Telecom Italia brazil leányvállalata (TIM) megkezdte az első 5G teszteket Brazíliában, az első kereskedelmi hálózat beindítása 2021-ben várható a dél-amerikai országban. A most elkezdett tesztek Florianópolis városában történnek, ahol a Huawei a 3,5 Ghz-es frekvencián állított fel hálózatot a CERTI alapítvánnyal közösen. A vállalat egyfajta 5G-s referencia központot állítana fel az országban, amelynek fő fókusza az intelligens városokra, az egészségügyre és a mezőgazdaságra terjedne.

A TIM az 5G úttörője és vezetője akar lenni Brazíliában és Olaszországban egyaránt. Célunk, hogy megismételjük a 4G sikerét és olyan új megoldásokat hozzunk létre, amelyek javítják ügyfeleink életét, fokozzák az ország technológia fejlődését – mondta Pietro Labriola, a TIM Brasil vezérigazgatója.

A brazil kormány 2020 márciusában kezdi meg az 5G-s spektrumok árverését.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás
Zdnet

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával