Hírek

Brazíliában is megjelenik a Huawei P30 széria

A Huawei bejelentette az új P30 széria megjelenését Brazíliában, ezzel a vállalat megpróbál másodjára is belépni a világ negyedik legnagyobb piacára.

A dél-amerikai országban a Huawei P30 Pro és a P30 Lite fog megjelenni nyolc online viszonteladónál és több offline partnernél, a két modell május 17-től lesz megvásárolható.

Nem lesz 5G-s Huawei P30

A Huawei P30 széria még közvetlenül Kínából érkezik, azonban a Huawei bejelentette, hogy fontolgatják a lokális gyártás indítását, amely az értékesítési adatok függvénye is, azaz elképzelhető, hogy a jövőben a dél-amerikai országban is létrehoz gyártósorokat a cég.

Nagyon más piaci helyzetben és pozícióban vagyunk most, mint 5 évvel ezelőtt és egy fontos márkapillanat előtt állunk. Az elsődleges prioritásunk, hogy elhozzuk a legfrissebb innovációkat a brazil vásárlóknak olyan gyorsan, ahogy csak tudjuk, de közben keressük a helyi embereket, hogy bővítsük a csapatunkat és sikerre vigyük a brazil piaci jelenlétünket is – mondta Ketrina Dunagan, a Huawei amerikai marketingrészlegének alelnöke.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Brazília a világ negyedik legnagyobb okostelefon piaca, itt korábban még 2014-ben próbálkozott a Huawei, akkor az Ascend P7 okostelefonnal, azonban ekkor még nem volt igazán átütő sikere a telefonnak az országban, ezért ki is vonult a piacról a vállalat.

Az IDC előjelzései szerint az országban 42,5 millió okostelefon fogyhat 2019-ben, amely ugyan 4,3%-os visszaesés a tavalyi évhez képest, de ennek ellenére is komoly mennyiséget jelent. A Huawei-nek a helyi legnagyobb konkurensei a Samsung és a Lenovo által menedzselt Moto lesz Brazíliában.

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával