Hírek

A HUAWEI Solar sokat segíthet az energia-veszélyhelyzeten

Magyarország kormánya energia-veszélyhelyzetet hirdetett 2022. július 13-án, így még jobban felértékelődhetnek a napelemes, akár akkumulátorral ellátott otthoni rendszerek.

Ami a háztartásokat közvetlenül érinti, az az áram és a gáz felhasználását érintő változások. Augusztus 1-től a “rezsicsökkentés” által befagyasztott árak kizárólag az átlagos háztartás fogyasztásának mértékéig érhetők el. Ezt a magyar kormány 210 kW/ hónap áram és 144 köbméter/hónap földgáz mértékben határozta meg. Éves szinten ez 2523 kW-ot és 1729 köbmétert jelent. Azon lakossági fogyasztók, akik ennél többet fogyasztanak, a többletre a piaci árat fizethetik, ami többszöröse lehet a “rezsicsökkentett” árnak.

Az elmúlt években már elkezdett felértékelődni a napenergia és egyéb alternatív, megújuló energiaforrások felhasználása, azonban ez még nagyobb lendületet kaphat a jövőben.

Magyarországon rendkívül sok napelemes rendszernél látni az inverteren a HUAWEI logót, hiszen népszerű termék. Érdekesség, hogy a HUAWEI LUNA2000-as akkumulátoros tároló egység is elérhető hazánkban. Ez egy falra szerelhető akkumulátor csomag. Ami jó benne, hogy modulárisan bővíthető az igényekhez mérten. Ez segít abban, hogy a nappal megtermelt, de fel nem használt áramot eltárolja és később, amikor alacsonyabb a termelés, fel lehessen használni.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

HUAWEI Luna2000
A HUAWEI Luna2000, modulárisan bővíthető akkumulátor csomagokkal.

Bár a kormányinfó szerint a háztartások háromnegyedét nem érinti az átlag feletti fogyasztás drágulása, azért ez egy erősen árnyalt dolog lehet, több okból is.

Azon épületeknél, ahol például árammal fűtenek télen, előfordulhat, hogy hamar elfogy az “átlagos” fogyasztásra meghatározott keret. Ennél sokkal jobban érzik majd a problémát azok, akik elektromos, vagy plug-in hibrid autót töltöttek eddig otthonról, esetleg napelemes rendszer nélkül, hiszen ők hamar érezhetnek jelentős emelkedést a számlában.

Hosszú távon bár továbbra is drága, valószínűleg sokat segíthet a napelem, illetve az otthoni akkumulátoros tároló csomag, a LUNA2000. Persze annak, akinek lehetősége van elhelyezni ezeket valahova és megfelelő büdzsével rendelkezik ahhoz, hogy kivitelezze ezt.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával