Hírek

A HUAWEI szerint csak az 5.5G-n keresztül lehet eljutni 5G-ről a 6G-re

Az IC&E Summit rendezvényen szeptember 8-án a HUAWEI is képviseltette magát, az egyik előadáson az 5G és a 6G hálózatok között megjelenő 5.5G technológiáról is előadást tartott a cég.

A HUAWEI Wireless CTO-ja, Dr. Tong Wen tartott beszédet a rendezvényen, amelyen elmondta, hogy a vállalat szerint kizárólag az 5.5G-n keresztül lehet az 5G-ről a 6G-ig eljutni. 

Dr. Tong Wen

Az 5G még csak most kezdi megerősíteni a jelenlétét a világban, azonban a hálózatfejlesztő cégek, így a HUAWEI is már a következő generáció kidolgozásán munkálkodik. A HUAWEI úgy látja, hogy az 5.5G-nek nevezett technológia javítani fogja a hálózat eMBB/UTLLC/mMTC tulajdonságait és új ajtókat nyithat a toC szolgáltatásoknak, illetve a toB iparági alkalmazásoknak. Megjelenhet vele a passzív IoT pozícionálás, az intelligens hálózati lefedettség és számos új előnyt hozhat még.

Az 5.5G lehetőséget nyújthat arra, hogy 6 GHz-en is nagyobb sávszélességgel, 200 MHz – 400 MHz spektrumban terjedjen. Emellett a millimeter wave akár 800 MHz-es spektrumot is kínálhat. Ezek segítségével akár 10 Gbps-os adatátviteli sebesség is elérhető lehetne bárhol, bármikor.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az iparág számára jelenleg fontosabb a feltöltési sebesség növelése, mint a letöltésé. Ehhez az FDD (Feature Driven Development) spektrum teljes kihasználására van szükség. Emellett a többfrekvenciás integráció segíti a felfelé és lefelé irányuló kapcsolatok szétválasztását.

Ennek a szétválasztásnak köszönhetően végül akár 1 Gbps-os feltöltési sebesség is elérhető lehet. 

A HUAWEI korábban kiemelt szerepet játszott az 5G-s standardok kifejlesztésében, ma is az egyik legnagyobb szereplője az újgenerációs technológiának. Emellett támogatják az 5.5G technológia kialakítását.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával