Hírek

A komponensek túlkínálata hozhat további árcsökkenést a notebookok esetén

A DIGITIMES Research vezető elemzője, Jum Hsiao úgy látja, hogy bár az év második negyedévében még hiány volt sok notebook chipből, az ipar hamarosan túlkínálatban lehet kijelző panelekből és audio chipekből.

Számos notebook gyártó rendelkezhet magas panel-készlettel, miután nem tudták időben módosítani a beszerzési stratégiájukat a végfelhasználói igényekhez képest. Emellett a panel gyártók sem voltak aktívak a csökkentésben. Az információk szerint a gyártók már május óta próbálják lassítani a panelrendeléseiket.

Huawei Matebook 14 notebook teszt

Ezzel párhuzamosan a különböző audio codec IC-k, WiFi IC-k, tápegység IC-k kínálata is növekszik. Az első negyedév hiányát követően a harmadik negyedévre itt megint túlkínálat lehet, amely árcsökkenést is hozhat a komponensek esetén.

Hsiao hozzátette, hogy a memória, tárhely, MLCC és processzorok piacán is megjelent a túlkínálat a második negyedévben, köszönhetően a csökkenő végfelhasználói keresletnek.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Végeredményben ez a fogyasztói piacon további árcsökkenést jelenthet. Azt nem ismerjük, hogy a HUAWEI hogyan áll a komponensek kínálatában, azonban a többi gyártóhoz hasonlóan a Matebookok ára is érezhetően esett az elmúlt időszakban a gyengélkedő forint ellenére is. Főleg a Matebook D14 és D15 modellek esetében érezhető egy erős árcsökkenés a piacon.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával