Hírek

A legnagyobb ázsiai chipfejlesztő lehet a HiSilicon

A Huawei chipfejlesztő ágazata, a HiSilicon a legnagyobb ilyen kínai vállalat lett 2018-ban, azonban az iparági becslések szerint 2019-ben egész Ázsia legnagyobb IC fejlesztője lehet.

Kirin SoC

Kínában már most is a legnagyobb, IC fejlesztéssel foglalkozó cég a HiSilicon, azonban idén beelőzheti a MediaTeket is és a Huawei ezzel a legnagyobb lehet egész Ázsiában. Fontos megjegyezni, hogy ott van a Samsung Electronics, amely szintén fejleszt saját IC-ket, azonban a dél-koreai vállalat saját gyártást is végez, míg a HiSilicon és a MediaTek csak a fejlesztésen dolgozik, a chipek legyártását bérgyártó partnerek végzik el. Emiatt természetesen csak abban a versenyben várható az első helye a HiSiliconnal, amelyben csak a fejlesztőket veszi figyelembe a felmérés.

A Digitimes Research felmérése szerint 2018-ban a MediaTek és a HiSilicon között 300 millió dollár árbevétel különbség volt, azonban a tajvani MediaTek csak 0,9%-os növekedést ért el, míg a Huawei-hez tartozó HiSilicon 34,2%-kal növekedett. Ebből következik, hogy az idei évben megelőzheti tajvani vetélytársát a Huawei.

Korábban írtunk róla, hogy a Kirin chipek nagyobb fókuszt kaphatnak, többek között az alsókategóriás készülékekbe is kerülhetnek akár a jövőben, részben MediaTek helyett, amely tovább javítja a HiSilicon pozícióját.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Source
Gizchina

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker