Hírek

A magyar energiapiacon is elengedhetetlen a digitalizáció fejlesztése

A magyar energiaszektor az elkövetkező évtizedben jelentős átalakuláson megy keresztül. A tiszta energiára való átállás, az ellátásbiztonság fenntartása és a fogyasztói igények változása új kihívásokat és lehetőségeket teremt a piaci szereplők számára.

A Huawei által megosztott Fehér könyv szerint az energiaszektor átalakulásának két legfontosabb trendje az energiatárolás és a digitalizáció.

A magyar energiapiacon is elengedhetetlen a digitalizáció fejlesztése

Kocsi Judit sport mentáltréning

Az energiatárolás kulcsfontosságú szerepet játszik a megújuló energiaforrások rendszerintegrációjában. A napelemes és a szélenergia termelése ugyanis időjárásfüggő, ezért szükség van olyan technológiákra, amelyek képesek az energiát a fogyasztási csúcsok idejére eltárolni.

A magyarországi lakossági energiatárolás még gyerekcipőben jár, de a kormányzati támogatások és a technológiai fejlődésnek köszönhetően a következő években jelentősen bővülhet a piac. A PwC becslése szerint 2032-re akár 106 ezer akkumulátorral felszerelt háztartás is lehet hazánkban.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az energiatárolás jelentős előnyökkel jár a fogyasztók számára. Az akkumulátorok segítségével a háztartások növelhetik az önfogyasztásukat, ami csökkenti a költségeiket és hozzájárul a környezetvédelemhez.

A digitalizáció szintén fontos szerepet játszik az energiaszektor átalakulásában. Az okosmérés és az IoT eszközök segítségével a fogyasztók hatékonyabban tudják nyomon követni és optimalizálni az energiafogyasztásukat.

A vállalkozások számára is számos előnnyel jár a digitalizáció. Az energiamenedzsment rendszerek segítségével a vállalatok csökkenthetik az energiaköltségeket, javíthatják az ellátásbiztonságot és hozzájárulhatnak a fenntarthatósághoz.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával