Hírek

A magyar kormány is megszólalt a Huawei botrányok kapcsán

A magyar kormány is hallatott magáról a Huawei-jel, az 5G-vel és az esetleges jövőbeli szankciókról.

A magyar kormány is megszólalt a Huawei botrányok kapcsán

2019. január 24-én a Kormányinfón Gulyás Gergelytől, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől kérdezte az Azonnali újságírója azt, hogy lát-e a kormány biztonsági kockázatot a Huawei-ben és annak technológiáiban.

Magyarország nem lát veszélyt a Huawei-ben

Gulyás Gergely elmondta, hogy nem lát veszélyt a Huawei-ben, annak ellenére, hogy a vállalat több országban gyanúba keveredett. Megjegyezte hogy  a magyar hatóságoknak az a feladata, hogy ha hasonló gyanú van, lépjenek fel, és ha valaki bűncselekményt követ el, tartóztassák le.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e jövőben olyan szankció Magyarországon is, hogy kizárják a kínai vállalatot az 5G-s hálózati fejlesztésekből, ezt válaszolta:

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

amíg nincs döntés, addig minden elképzelhető, de nem tud ilyen előterjesztésről.

Egyelőre tehát Magyarországon biztonságosnak ítélik a Huawei hálózati megoldásait és nem tart attól a kormány. Azért a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke, Mirkóczki Ádám elmondta, tájékoztatást fog kérni a Huawei ügyével kapcsolatban a bizottság ülésén.

Vodafone 5G hálózat Siófokon a Huawei segítségével

Várhatóan a jövőben a Huawei fejleszthet a hazai szolgáltatóknak 5G hálózatot, a Vodafone-nal közösen tavaly Siófokon tesztelték az újgenerációs megoldást.

Forrás
Azonnali.hu

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával