Hírek

Vodafone 5G hálózat Siófokon a Huawei segítségével

Többek között a Huawei segítségével demózta a Vodafone az 5G hálózatot Siófokon, az Internet Hungary-n.

Vodafone 5G hálózat Siófokon a Huawei segítségével

Az 5G hálózatot használva közvetítettek esport bajnokságot Siófokról a világ felé Twitch-en a Vodafone szakemberei. Ehhez a teszthez olyan 5G-s eszközöket használtak, amelyeket a Huawei gyárt és azok már elérhetők a partnerek számára. Ez egy 5G standalone, azaz a meglévő 4G hálózattól független teszt core hálózaton történt és Huawei 5G modemet, valmaint bázisállomást használt hozzá a Vodafone. A PC-k az 5G-s routerhez kapcsolódtak közvetlenül, amely  a 2-3 méterre lévő aktív antennákkal rendelkező bázisállomásra továbbította a jelet, hogy onnan egyenesen az internetre mehessen a tartalom.

“Ma közelebb hoztuk a jövőt. Azt a jövőt, melyet mi Gigabit Magyarországnak hívunk. A Vodafone ezt követően is egyre nagyobb részt fog vállalni abban, hogy az ország az Európai Unió 5 legversenyképesebb gazdaságának egyike legyen és ennek érdekében nagy lendülettel folytatja magyarországi hálózatfejlesztéseit” – mondta el az élő 5G hálózat bemutatója kapcsán Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

A Huawei 2019 nyarán mutathatja be az első 5G-képes okostelefonját, mindemellett pedig az új Balong 5G01 modemmel már a Kirin 980 is képes kezelni az 5G hálózatokat.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Júliusban már a Telekom is demózta a saját 5G teszt hálózatát, szintén a Huawei segítségével.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával