Hírek

A Telekom bemutatta 5G-s teszthálózatát Budapesten

A Telekom a mai napon bemutatta Magyarországon, hogy mire lesz képes a jövő 5G hálózata.

Rékasi Tibor, a Telekom új vezérigazgatója Dr. Tremmel János hálózat technológiai igazgatóval együtt mutatta be azt, milyen iránybe halad a szolgáltató hálózatának jövője. A mai napon valós körülmények között demonstrálták a sajtó képeselőinek az 5G hálózatot. A bemutatóhoz a 3,7 GHz-es spektrumban működő teszthálózat szabványosítás előtti 5G New Radio rendszerét vették alapul és a Huawei kereskedelmi bevezetésre kész  hálózati eszközeit használták.

Rékasi Tibor, a Magyar Telekom új vezérigazgatója
Rékasi Tibor, a Magyar Telekom új vezérigazgatója

A bemutatón Magyarósi Csaba vlogger mutatta be az 5G-ben rejlő lehetőségeket. A Deutsche telekom tavaly októberben Berlinben hozott létre 5G-s teszt hálózatot, ami a 3,7 GHz-es spektrumban másodpercenként akár 2 Gbps-os sebességgel tudott működni mindösszesen 3 ms késleltetéssel. Ezt követően májusban Európában az első 5G NR NSA szabványnak megfelelő hálózati tesztek is bemutatásra kerültek kereskedelmi hálózaton. Most pedig Magyarországon is debütált hivatalosan is az 5G a Magyar Telekom jóvoltából.

Csak játéknak tűnik, de annál sokkal több
Csak játéknak tűnik, de annál sokkal több

A német bemutatót követően Magyarországon is a Huawei volt a Telekom partnere az 5G bemutatóban. A Huawei már most rendelkezik a következő generációs 5G mobilhálózatokhoz szükséges teljeskörű megoldásokkal, amelyek ráadásul a korábbi generációs hálózatokat is támogatják. A Huawei és a Telekom komolyan együttműködik, ennek eredménye volt június közepén az eSIM támogatás bejelentése, amely elsőnek a Huawei Watch 2-vel használható.

A Huawei jövő év júniusára 5G-s telefont adhat ki, erről itt olvashatsz bővebben.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával