Hírek

A magyarok ismerik a szívügyi gondokat, mégsem állnak jól a megelőzéssel

A magyarok jól állnak a szív egészségét érintő kérdésekben, mint az európai átlag, mégis jóval többen halnak meg itthon ilyen okokra visszavezethetően.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium bemutató
A HUAWEI WATCH GT 3 Pro EKG mérés közben

A HUAWEI 10 országban, Magyarországon, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Görögországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, valamint Törökországban végzett felmérést, amely célja az volt, hogy felmérjék mennyire tájékozottak az emberek a szív egészségével összefüggő témákban.

A magyar megkérdezettek 91%-a mondta, hogy tudja mi az EKG, illetve 80%-uk mért vérnyomást az elmúlt fél évben legalább egy alkalommal. Mind a két érték bőven a felmérés átlaga felett van. A hazai válaszadók nyitottak az okosórás egészségügyi mérésekre is, a megkérdezett nők 82%-a, a férfiak 73%-a használná ezeket. A HUAWEI másik, hasonló felmérése még tavaszról hasonló dolgokhoz kapcsolódott, annak eredményeivel is összecseng.

Egy 2019-es EU-s felmérésből a halálesetek 37%-át okozzák szív- és érrendszeri betegségek. Magyarországon viszont ez jóval magasabb, 49%-os az Eurostat adatai alapján. Ezeket sokkal egyszerűbb volna megelőzni.

A betegségeket sokkal könnyebb megelőzni, mint gyógyítani, ezért az egészséges életmód, valamint a megelőzés népszerűsítése kulcsfontosságú. „Az egészségmegőrzés területén a jövőben még fontosabb szerepet játszhatnak a mindenki számára elérhető, viselhető okoseszközök. Fontos eredmény, hogy az emberek túlnyomó többsége nyitott ezeknek az eszközöknek a használatára” – hangsúlyozta Thomas Liu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának magyarországi igazgatója. A Huawei nemrég jelentette be, hogy a WATCH GT 3 Pro okosóra magyarországi felhasználói ezentúl a készülék EKG-funkciója segítségével elektrokardiogram mérést is végezhetnek, így kényelmesen nyomon követhetik szívritmusukat, ami hozzájárulhat a szívükkel kapcsolatos esetleges egészségügyi kockázatok proaktív kezelésében. „A Huawei készülékektől kapott EKG-adatok figyelmeztethetik a felhasználókat a magas vérnyomás és aritmia okozta alvási apnoe kockázatára, és támogathatják őket a jó egészségi szokások kialakításában” – tette hozzá Thomas Liu.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A HUAWEI új WATCH GT 3 Pro órái már megkapták az európai hatóságok jóváhagyását, így nem csak pulzust képesek mérni, hanem EKG vizsgálatot is tudnak csinálni.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával