Hírek

A Mate széria korábbi tagjaira emlékezünk

Készülve a Mate 50 széria bemutatójára, most a HUAWEI Consumeg BG vezetője, Richard Yu egy képet osztott meg, amelyen a korábbi Mate modellek sorakoznak.

A képen látható a Mate szériából a Mate (1), a Mate 2, a Mate 7, a Mate 8, a Mate 9, Mate 10 Pro, a PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 10, a Mate 20 Pro, a Mate 30 Pro és a Mate 40 Pro.

A Mate széria korábbi tagjaira emlékezünk

HIVATALOS: jön a HUAWEI Mate 50 széria

Engem kifejezett nosztalgiával öntött el a fotó, hiszen a képen szereplő eszközök többségét láthattam már a bemutatón, vagy ritka esetben már előtte.

Az Ascend Mate bemutatója a CES 2013-on volt, ez volt az első alkalom, hogy részt vettem a Las Vegasban megrendezett kiállításon. Az utód, az Ascend Mate 2 szintén a CES-en debütált 2014. januárjában, ahol én ismét ott lehettem.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az Ascend Mate 7 volt az első nagyobb ugrás a Mate-ek terén, többek között a hátlapi ujjlenyomat olvasóval, amely akkoriban köröket vert a Samsung csúcsmodelljeinek képességeire. Ezt az IFA 2015-ön mutatták be, a bemutatóról már én is egy Ascend Mate 7-tel térhettem haza.

A Mate 8-at (már Ascend jelölés nélkül) kétszer is bemutatták. Először 2015. novemberében, ekkor még kizárólag a kínai piacra, majd 2016. januárjában, a Huawei által gyártott Nexus 6P-vel együtt a CES-en. Bár ezen a kiállítás nem voltam ott, 2015. októberében vehettem részt a HUAWEI gyárlátogatásán Kínában és ekkor már láthattam egy biztonsági tokban a Mate 8 prototípusát, amely akkor még nem volt bejelentve.

A Mate 9 2016. novemberében debütált, bár ennek bemutatójáról akkor lemaradtam. Ez volt az első Mate széria, amelyből készült PORSCHE DESIGN kiadás, valamint Pro verzió is. A PD modellek közül a Mate 9-es került piacra hivatalosan Magyarországra, a többi luxus kiadás sosem lett hivatalosan piacra dobva itthon.

A HUAWEI Mate 10 premierje 2017-ben volt az első, amelyre már mint a HUAWEIBLOG szerkesztője lettem meghívva és ez a készülék volt egyfajta vízválasztó a HUAWEI-nél, hiszen ezzel indult el a flagship hódítás. A németországi bemutatón kapott készülék a mai napig használatban van, közel 5 éves akkumulátora is kifejezetten jól bírja. Sosem szorult javításra.

A HUAWEI Mate 20 Pro londoni bemutatója volt az utolsó nagy Mate szériás európai bemutató esemény (később az amerikai embargó előtt a P30 Pro kapott hasonló nagy eseményt). A Mate 20 Prót a mai napig nagyon sokan használják.

A HUAWEI Mate 30 Pro csak Kínában debütált nagy rendezvényen, viszont 3 évvel ezelőtt az elsők között rendelkeztem vele Magyarországon, hiszen vásároltam egyet közvetlenül Kínából egy barátom segítségével, gyakorlatilag hamarabb volt nálam, mint a hazai HUAWEI-nél az első HMS-es csúcsmodellból. 

A HUAWEI Mate 40 Pro egy gyönyörű modell volt, talán az egyik legjobban eltalált Mate készülék, ami a dizájnt illeti. A hátlapi kamera elrendezés számomra nagyon bejött, a mai napig imádom. 

A Mate széria családfájának végig böngészése után. nincs más hátra, mint várni, hiszen hamarosan debütálhat a HUAWEI Mate 50 széria – bár azt egyelőre nem tudni, hogy érkezik-e belőle Európába.

HIVATALOS: jön a HUAWEI Mate 50 széria

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával