Tippek-trükkök

A “Messenger megjelenik más alkalmazások felett” értesítés

Az Android 8.0 Oreo óta a Messenger chatfejei egy extra értesítést is hoztak, amelyek sokakat zavarhat.

Valószínűleg ismerős a képen látható üzenet, amely arra figyelmeztet, hogy a Messenger megjelenik más alkalmazások felett.

Messenger megjelenik más alkalmazások felett

Ez egy Android rendszer értesítés. Oldalra húzva nem lehet kitörölni, csak elhalasztani maximum egy órára, amely később visszatér. Ha hosszan megérinted és az értesítések beállításaira mész, hiába kapcsolsz ki minden megjelenési opciót, ez az Android rendszer üzenet ott lesz.

Bár a Messenger buborékait érinti a leggyakrabban, gyakorlatilag minden olyan alkalmazásnál megjelenik, amely képernyő fedvény funkciót használ és más alkalmazások felett megjelenhet. Ez nem csak a Huawei EMUI rendszerét, hanem az összes oreós Android modellt érinti, a Google biztonsági okokból helyezte el ezt az üzenetet, egy rosszindulatú, képernyőfedvényt használó alkalmazás ugyanis akár félre is vezetheti a felhasználókat.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az értesítés gyári állapotban egy módon tüntethető el, a Messenger chat fejének kikapcsolásával, amely viszont sokaknak hiányozhat. Gyárilag tehát nincs lehetőség az aktív kikapcsolásra, erre nem kínál opciót a Google, szándékosan. 3rd party alkalmazásokkal esetlegesen kikényszeríthető az értesítés eltüntetése, ezt azonban nem javasoljuk. Egyszerűbb megszokni és együtt élni ezzel az opcióval, amely végtére is a felhasználók biztonságát szolgálja.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával