Hírek

A Microsoft újra kereskedhet a Huawei-jel

Azt követően, hogy az amerikai Kereskedelmi Minisztérium elkezdte kiadni az engedélyeket a gyártóknak a Huawei-jel való kereskedésre, a Microsoft az elsők között kapta meg ezt az engedélyt.

Huawei Matebook E 2019: Snapdragon 850 és Windows 10 egy házban

Ahogyan írtunk róla, végre elkezdtek a Huawei amerikai partnerei olyan licenceket kapni a kormányuktól, amelyekkel lehetőség van a kínai gyártónak terméket, szolgáltatást és szoftvert értékesíteni, persze csak azokat, amelyeket a Kereskedelmi Minisztérium nem tart nemzetbizonságilag és külpolitikailag kockázatosnak.

November 25-én az USA Kereskedelmi Minisztériuma engedélyt adott a Microsoft számára hogy a Huawei felé tömegpiaci szoftvereket szállítson. Köszönjük a Minisztérium döntését a kérésünket követően – írta a Reuters felé a Microsoft szóvivője.

Mint ismert, az USA kormánya a kereskedelmi embargót azért vezette be, mert állításuk szerint a Huawei 5G hálózati fejlesztései kémkedési lehetőséget biztosítanak Kínának. Azonban a hálózati ág mellett a kereskedelmi tiltás erősen érintette a consumer piacot is, így az okostelefonokat, notebookokat, tableteket, amelyek jóformán nem is voltak megvásárolhatók az USA-ban.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Újra kereskedhetnek az amerikai cégek a Huawei-jel

Ezért is kezdte el az USA kiadni ezeket az engedélyeket. A Microsoft mellett közel 300  vállalat adott licenc kérelmet be a kormányzatnak, hogy a Huawei-jel kereskednének. A másik nagy partner, az Alphabet, a Google anyavállalata nem kapott még licenct, de reméljük rövid időn belül ez is megtörténhet.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával