Hírek

Újra kereskedhetnek az amerikai cégek a Huawei-jel

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztere, Wilbur Ross megerősítette, hogy az amerikai cégek felé elkezdték kiadni az engedélyt a Huawei-jel való kereskedéshez.

Wilbur Ross, az USA Kereskedelmi Minisztere
Wilbur Ross, az USA Kereskedelmi Minisztere

Az elmúlt fél évben többször volt szó arról, hogy azon amerikai cégek, amelyek a nemzetbiztonságra nézve “nem veszélyes“ termékeket, technológiákat és szoftvereket árulnak, kapnak egy speciális licencet, amellyel lehetőségük van a Huawei felé értékesíteni. Most a Kereskedelmi Miniszter megerősítette a Fox Business Network felé, hogy valóban elindult a licencek kiadása.

Huawei Mate 30 Pro teszt

Összesen több mint 290 amerikai vállalat adott be kérelmet arra, hogy kereskedhessen a Huawei-jel, közöttük a nagyobbak, mint a Google, a Qualcomm, az Intel, a Micron.

A Minisztérium olyan, alacsony szintű liceneket ad ki, illetve konkrét kereskedéseket engedélyez, amelyek nem jelentenek jelentős kockáztatot az Egyesült Államok nemzetbiztonsági, vagy külpolitikai érdekeire – mondta Wilbur Ross, az USA Kereskedelmi minisztere.

Azt egyelőre nem tudni, hogy melyek voltak az első cégek, amelyek megkapták a kereskedelmi licencet. Amint a Google is megkapja azt, a Huawei-nek lehetősége lesz ismét hozzáférni a teljeskörű Google Play Services csomaghoz és azokat elérhetővé tenni az új modelljein, mint a Mate 30 Pro, vagy a MediaPad M6, amely megnyithatná a lehetőséget a szélesebb nemzetközi bevezetés előtt.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A HMS lehet a Huawei jövője

Fontos megjegyezni, hogy valószínűleg ez nem hozná el a Huawei Mate 30 Prót Magyarországra azonnal, hiszen ha most a készülék meg is kapja az elkövetkező hetekben a Google licencet, valószínűleg globálisan akkora kereslet mutatkozik, amit hetekbe, hónapokba telhet kielégíteni.

Huawei Mobile Services (HMS): Minden amit tudnod kell róla

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával