FunkciókHírek

Huawei Mobile Services (HMS): Minden amit tudnod kell róla

A Huawei Mate 30 széria az első olyan okostelefon a vállalat kínálatában, amely a Huawei Mobile Services (HMS) rendszerére épül, Google nélkül. A HMS egy egész nagy ökoszisztéma alkalmazásokkal, szolgáltatásokkal, fejlesztői lehetőségekkel, amelyeket megpróbálunk bemutatni.

Huawei Mobile Services (HMS): Minden amit tudnod kell róla

Mi az a HMS?

A HMS a Huawei Mobile Services rövidített, mozaikszava, amely olyan alkalmazások és szolgáltatások gyűjteményét takarja a Huawei-től, amellyel annak eszközei okosabbak, gyorsabbak lehetnek, jobb élményt nyújtva a felhasználók számára. Azzal, hogy a Huawei nem használhatja új modelljein a Google Mobile Servicest (GMS), a vállalat megkezdte a HMS bevezetését Kína utána globális piacokon is.

Huawei Mobile Services (HMS): Minden amit tudnod kell róla

A HMS főbb alkalmazásai és szolgáltatásai

  • Huawei AppGallery
  • Huawei Böngésző
  • Huawei Mobile Cloud
  • Huawei Témák
  • Huawei Zene
  • Huawei Video
  • Huawei Olvasó
  • Huawei Assistant

A HMS több mint 170 országban érhető el, 570 milliónál is több havi aktív felhasználóval.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei AppGallery

A Huawei alkalmazásboltja, amely a P20 szériás okostelefonokon volt először előretelepítve elérhető a globális piacon (2018 márciusában). Azóta a Huawei AppGallery globálisan több mint 370 millió felhasználóval rendelkezik 170 országból. Kínán kívül több mint 11 ezer alkalmazás érhető el, amelynek számát a Huawei gőzerővel bővít, valamint több mint 1 milliárd appletöltést generáltak a felhasználók eddig (szintén Kínán kívül).

Huawei AppGallery

Számos magyar alkalmazás érhető el az AppGallery-ben, ráadásul régiótól függően előnyben részesíti a lokális applikációk megjelenítését a rendszer. Különböző aktivitásokra van lehetőség, így a fejlesztők digitális ajándékokat biztosíthatnak a letöltőknek (például ingyenes előfizetést, prémium szolgáltatásokat, digitális pontokat az alkalmazás használatához).

A Huawei AppGallery támogatja az alkalmazások korhatárokhoz kötött szűrését az IARC szabvány szerint.

Megjelent a Huawei AppGallery

2019-ben kezdődik meg a Quick Apps képesség globális bevezetése, amely lehetőséget nyújt arra, hogy anélkül használjunk egy alkalmazást, hogy azt telepítenénk a telefonra, a támogatott appok a felhőben futnak, így nem foglalják a telefon háttérterét, azok teljesíténye nem a készülék hardverétől függ.

Huawei Böngésző

A Huawei Böngésző alkalmazás integrálja a szoftver és a hardver képességeit az internetes élmény fokozása érdekében. A felhasználók számára All in One információs szolgáltatás biztosít, például a továbbfejlesztett hírcsatornát és gyors hozzáférést a helyi releváns szolgáltatásokhoz.

Huawei Böngésző

Huawei Browser: új böngésző az EMUI-hoz

A Huawei Böngésző világszerte a Huawei P30 szérával indult el 2019 márciusában. Minden Huawei és Honor okostelefonnal kompatibilis, amelyen EMUI 9.0, vagy újabb verzió fut. Kínán kívül jelenleg még csak több mint 1,2 millió felhasználója van, azonban a gyártó információi szerint havi 100%-os az átlagos növekedése.

Huawei Mobile Cloud

A Huawei Mobile Felhőszolgáltatás kilencrétegű védelmi mechanizmust tartalmaz az adatbiztonság érdekében. Lehetőséget nyújt az eszközök közötti felhőalapú szinkronizálásra és biztonsági mentésre. A szolgáltatás 5 GB-os tárhellyel ingyenes a felhasználók számára. Bővítési lehetőségek között 50, 200 és 2048 GB-os tárhely érhető el, ezek havi és éves előfizetési konstrukciókban érhetők el. A partnerek számára a Huawei elérhetővé teszi a Drive-kitet is.

Huawei Mobile Cloud

Huawei Mobile Cloud Magyarországon is

Elérhető a Huawei Cloud tárhely bővítése

Globálisan 140 millió felhasználója van a Huawei Mobile Cloudnak, 40-nél több országban érhető el a fizetős tárhelybővítési lehetőség, ennek köszönhetően tavaly 308%-kal növekedett a fizetős felhasználók száma.

Huawei Témák

A Huawei Témák több mint 70 millió globális felhasználóval rendelkezik, éves szinten 730 milliónál több letöltést generál, ebből 280 millió Kínán kívül történik. 2018-ban 172%-kal nőtt a fizetős témák vásárlása az előző évhez képest.

Huawei Témák

Da Vinci festményeiből készültek EMUI témák

Az előre telepített Huawei Témák alkalmazás lehetőséget nyújt ingyenes és fizetős témák, háttérképek és betűtípusok letöltésére is, ráadásul a jövőben akár az AOD képernyő témáit is lehet innen frissíteni majd. A Huawei több irányból bővíti a téma kínálatot, így például helyi művészekkel és dizájn iskolákkal is együttműködik. Főbb partnerek között említhető például a Van Gogh Museum, a Paramount, a 20th Century Fox, vagy éppen a Netflix is.

Huawei Zene

Magyarországon az elsők között indult el a Huawei Zene stream szolgáltatása, amelynek keretein belül a felhasználók HD zenét hallgathatnak interneten keresztül, vagy akár készülékükre töltve. A felhasználók követhetnek zenei trendeket, stílusokat, így további új dalokat megismerve.

Huawei Zene app: új felület én ingyenes zenei streaming

Huawei Zene app: új felület és ingyenes zenei streaming

A szolgáltatásban elérhető zenék számát folyamatosan növelni kívánja a Huawei, bevonva a prémium előadókat is.

Huawei Video

A Huawei Video olyan partnerekkel közösen működik a Huawei által üzemeltetve, mint a Sony, a Disney, a Youku, a Mango TV, a Sohu.com, a Jetsen Huashi Wangju, a Huace Film&TV és egyéb globális szereplők. A videó streaming szolgáltatás Európában először Spanyolországban és Olaszországban férhető hozzá, 2019 Q4-ben várható további bővítés a piacokban.

Huawei Video

Azon országokban, ahol elérhető a streaming szolgáltatás, a Huawei videó HD minőségű tévé műsorokat, hollywoodi és kínai filmeket, művészeti, edukációs és egyéb videós anyagokat kínál.

Kínában, Spanyolországban és Olaszországban összesen több mint 130 millió felhasználó használja havi szinten.

Huawei Olvasó

A Huawei Olvasó szolgáltatás, amely Kínában érhető el, számos kínai partner bevonásával fut (Reader Technology, Dianzhong Technology, Ali Literature, China Literature), velük közösen több mint 1 millió könyv, publikáció, bestsellerek érhetők el.

Huawei Assistant

A Huawei Assistant a Huawei Mate 30 szérián debütált 2019 szeptemberében és az európai bevezetése 2020 januárjában várható, amikortól az AppGallery-ben lehet majd letölteni, illetve az új modeleken előre telepítve lesz megtalálható.

Huawei Mate 30 Pro teszt

Ha kipróbálnád a Huawei Assistantot megjelenés előtt, kattints ide!

A felhasználó a főképernyőjét balra lapozva érheti majd el a Huawei Assistant felületét, ahol előre beállított, vagy ajánlott funkciókat érhet el egyetlen gombnyomással, információt kap a napi telefonhasználatával kapcsolatban, globális keresőszolgáltatást használhat, valamint megjelenik a lokális hírválogatás is.

Huawei Assistant: EMUI-ba épített személyi asszisztens

A Hírek szolgáltatás 30 nyelven, 82 orszában és régióban jelenik meg. A Huawei Assistant képes 117 különböző jellegű fontos eseményt (például repülőgép indulás, találkozó) megjeleníteni és figyelmeztetni, illetve több mint 150 tőzsdei információt adni.

Bemutatjuk a Huawei Pontokat

Fejlesztőknek

A Huawei Mobile Services és a HMS alkalmazások is képesek kezelni a Huawei chipjeinek, eszközeinek és felhőtárolási megoldásainak teljes tárházát. A termékekbe integrált HMS Core alapszolgáltatások mellé számos API tartozik még, amely további lehetőségetnyújt az IDE fejlesztéséhez és teszteléséhez.

Huawei Mobile Services (HMS): Minden amit tudnod kell róla

A Huawei által prezentált adatok szerint a HMS-en keresztül az ökoszisztéma világszerte 570 millió felhasználót ér el illetve már 1,01 millió fejlesztő regisztrált a programba.

Ha fejlesztőként kihasználnád alkalmazásodban a HMS Core képességeit és szolgáltatásait, nincs más teendőd, mint integrálni a HMS Software Developement Kitet és máris lehetőség nyílik a Huawei által nyújtott előnyöket kihasználni.

A Huawei hivatalosan 14 HMS Core szolgáltatást kínál, ezek közül 9 alapszolgáltatás, 5 pedig növekedési szolgáltatás. A fejlesztők regisztrációt követően akár 3 munkanapon belül publikálhatják a HMS támogatású alkalmazásaikat.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával