Hírek

A németeknél akár 7 évig is jöhetnek frissítések a telefonokra

Jelentősen növelné az okostelefonok élettartamát egy német kormányzati szabályozás.

Jelenleg az okostelefongyártók jellemzően 2-3 év szoftveres támogatást nyújtanak Android operációs rendszer esetén (ez elsősorban a biztonsági frissítések idejét jelenti, nem az OS verziót), míg az Apple-nél ez némileg hosszabb.

Az EU iránymutatása 4 év volna, azonban ezt is megfejelné a német kormány. Azt szeretnék, hogy a gyártók 7 évig biztosítsanak frissítést és alkatrészellátást a telefonokhoz. Ez utóbbit pedig “elfogadható” áron. Természetesen ezt nehéz meghatározni, hogy egy olyan piacon, ahol többszáz különböző modell érhető el, eltérő képességekkel és árszintekkel, mi lesz az elfogadható árazás.

Az azonban mindenképpen nem egy rossz kezdeményezés, hogy akár 7 évig lehessen javíttatni egy készüléket és az meg is kapja az aktuális biztonsági frissítéseket.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A legtöbb okostelefont valószínűleg nem használják 5 évig sem, aminek az oka a technika gyors fejlődése, a készülékek javítási árai és a támogatás elmaradása. Ez jelentős mértékű elektronikai hulladék keletkezésével jár és ezek visszagyűjtése, újrahasznosítása még most sem elég jó.

Forrás
heise.de

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával