Hírek

Akkumulátorral foglalkozó cégbe fektetett a Huawei

A Huawei befektetéseket célzó leányvállalata, a sencseni székhellyel rendelkező Huawei Hubble nem olyan régen részvényese lett a Zhongke Haina nevű vállalatban.

A cég jegyzett tőkéje a Huawei Hubble-nek köszönhetően kb 30,95 millió kínai jüanra, azaz nagyjából 1,632 milliárd forintra nőtt. A Huawei 13,333%-os részesedést szerzett a pekingi székhelyű céggel.

Akkumulátorral foglalkozó cégbe fektetett a Huawei

A Zhongke Haina azért lehet érdekes, mert azon kevés vállalatok közé tartozik, amely alapvető szabadalmakkal és hozzá való technológiákkal rendelkezik a nátrium-ion akkumulátorokhoz. Ez az akkumulátorok egy új generációja lehet a jövőben.

A csúcstechnológiás cég egyszerre rendelkezik kutatási-fejlesztési területtel és gyártással is a nátrium-ion akkumulátorok terén. A fő fókuszban az alacsony költségű, hosszú élettartamú, nagy biztonságú és magas energiasűrűségű nátrium-ion akkumulátorok gyártása van. Ezek potenciális felhasználási területei közé tartoznak az elektromos kerékpárok, kis sebességű elektromos járművek, mint a rollerek, a kommunikációs bázisállomások, adatközpontok, illetőleg az otthoni és esetleg nagyméretű energiatárolás. Emellett a cég rendelkezik gyártási kapacitással anód- és katódanyagokra és elektrolitokra a nátrium-ion akkumulátorokhoz.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei számára több szempontból is hasznos lehetne, hiszen a napelemes üzletágánál fontos szempont lesz a jövőben a megtermelt energia tárolása (jelenleg erre a Huawei Luna 2000 energiatároló rendszert forgalmazza is a cég Magyarországon), valamint a bázisállomásokban is jól felhasználható. Emellett az alapvető szabadalmak hosszú távon is jövedelmezőek lehetnek.

Forrás
ithome.com

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával