Hírek

Amerikai munkahelyeket építhet le a Huawei

A Huawei amerikai kutató és fejlesztő központja lehet az egyik nagy áldozata az amerikai szankcióknak.

Újabb amerikai szankció a Huawei ellen

Az Amerikai Egyesült Államokban van egy Futurewei nevű Huawei leányvállalat, amely kutatással és fejlesztéssel foglalkozik az USA-ban. A pillanatnyi amerikai szankciók miatt az amerikai vállalatok nem szállíthatnak technológiai megoldásokat a Huawei-nek. Ez azért gond, mert a Futurewei egy amerikai cég és pontosan azt tette eddig, amit most nem lehet, azaz fejlesztett és azt a Huawei felé szállította, hiszen pont ezért lett létrehozva ez a K+F központ.

Egyes források szerint a Futurewei jelentős leépítésekbe kezd. A leányvállalatnak 850 alkalmazottja van az Egyesült Államokban, de több száz alkalmazottat lehet kénytelen elküldeni a cég. A kínai Futurewei alkalmazottaknak lehetőségük lesz állítólag visszatérni Kínába a Huawei-hez.

Donald Trump a G20-as csúcstalálkozó után elárulta, hogy az amerikai cégek újból kereskedhetnek a Huawei-jel. Ez azonban nem olyan egyszerű, hogy egy nyilatkozat után minden a régi lenne. Az adminisztratív oldalon végig kell vinni az intézkedést, ráadásul úgy tűnik, hogy valójában arról van szó, hogy a Huawei a kereskedelmi tiltólistán marad, viszont az amerikai cégek megkapják a kereskedelmi engedélyt azon termékeikre, amelyek nem jelentenek a kormány szerint nemzetbiztonsági kockázatot. Mivel a Futurewei K+F tevékenységet végez, nem biztos, hogy ezt pozitívan bírálná el az amerikai kormány és hogy lehetőség volna az anyavállalat felé értékesíteni ezeket.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Azért is hiányozhat majd ez az Amerikai Egyesült Államokban, mert a Huawei-nek volt 2018-ban az ötödik legnagyobb ráfordítása a K+F-re, olyan amerikai cégeket megelőzve, mint az Intel, a Facebook, vagy az Apple.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával