Uncategorized

Androidos appokat futtathatnak a Huawei számítógépek

Már a Huawei-nek is van saját megoldása, amivel Windows rendszeren futtat androidos alkalmazásokat, ez a Mobile App Engine.

Huawei Mobile App Engine

Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezetője jelentette be az okos irodai stratégiáját a cégnek. Ennek központjában a számítástechnikai eszközök, különböző kiegészítők, alkalmazások és felhőalapú szoftveres egyesítése áll, a cél hogy az ökoszisztémán belül tökéletesen használhatók legyenek a folyamatok eltérő eszközökön is.

Huawei Mobile App Engine

Ennek része az új Huawei Mobile App Engine megoldás, amivel androidos alkalmazásokat lehet futtatni a Huawei számítógépein. Ezzel az új alkalmazással egyszerűen le lehet tölteni és telepíteni a Huawei AppGallery-ből alkalmazásokat és azok futtathatók PC-n Windows operációs rendszeren.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A megoldás támogatja a többablakos módot, ennek köszönhetően egyszerre több különböző alkalmazás is futtatható egymás mellett. Az AppGallery mellett lehetőség lesz telepíteni külön APK formátumú alkalmazást is.

Huawei Mobile App Engine

A Huawei Mobile App Engine is Kínában startol, nem ismert, hogy mikor kerülhet fel az európai Huawei eszközökre. 

A desktop PC-n futtatott androidos alkalmazások hamarosan általános dolog lehet, hiszen ez a Microsoft egyik újdonsága a Windows 11 operációs rendszerben. A Huawei ezzel elébe ment ennek az új funkciónak, valamint rögtön saját, az AppGallery-hez kötődő funkciót kínált – igaz csak Kínában egyelőre. Nekünk öröm lehet, hogy az összes, Magyarországra szánt Matebook és MateStation Windows 11 kompatibilis és ingyenesen frissíthető lesz.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával