FrissítésHírek

Arcfelismeréses feloldást kap a Huawei Mate 10 Lite

A Huawei bejelentette, hogy február végén egy olyan frissítést fog kiadni a Mate 10 Lite készülékre, amely segítségével az ujjlenyomat olvasó mellett arcfelismeréssel is lehetőség lesz feloldani a telefont.

Arcfelismeréses feloldást kap a Huawei Mate 10 Lite

A vállalat által megosztott információk alapján a funckió nem csak a két előlapi kamerára épül, hanem a gépi tanulás algoritmusára is. A korábban készült, galériában tárolt fényképeket felhasználva gyűjt információt a tulajdonos arcvonásairól ahhoz, hogy gyorsabban és nagyobb pontossággal ismerje fel az arcot.

Az arcfelismerés nem működik akkor, ha alszik a felhasználó, vagy éppen egy fényképet tesznek a telefon elé, legalábbis ezt ígéri a gyártó.

Háromlépcsős biztonsági intézkedések az arcfelismeréshez

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

  1. 1. A tárhelyen található arcinformációkat a Kirin 659 processzor biztonságos, TEE (Trusted Execution Environment) területe tárolja, ami chip-szintű védelmet nyújt az adatok számára.
  2. 2. Az arcfelismerési algoritmus több mint ezer arcfelismerési pontot azonosít, biztosítva ezzel, hogy a készülék kizárólag a tulajdonosa arcvonásait ismerje fel, és csak az ő érzékelésekor oldja fel a képernyőt.
  3. 3. A Mate 10 Lite arra is fel van készülve, ha a felhasználó telefonját illetéktelenek próbálják használatba venni. Az előlapi kamerák azt is meg tudják különböztetni, ha a készülékkel mások akarják felismertetni a felhasználót például alvás közben, vagy a róla készült 2D-s képet tartják az előlapi duál lencsék elé. Ezekben az esetekben a telefon képernyője zárva marad.

Az arcfelismerést magába foglaló frissítés várhatóan február végén érkezik a Huawei Mate 10 Lite tulajdonosok telefonjára.

Február 18-ig megéri Mate 10 Lite-ot vásárolni, hiszen rendkívül engedményekkel kínálja azt a FirstPhone, az Extreme Digital, a Speedshop, a Notebook.hu és az Euronics is.

Huawei Mate 10 Lite teszt

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával