Hírek

Asztali PC-t dobott piacra a Huawei Magyarországon

A Huawei szinte titokban vezette be a magyar piacra az első asztali számítógépét, a MateStation S-t.

A Huawei asztali számítógép sorozata 2020. végén debütált Kínában, idén pedig elindult nemzetközi terjeszkedése is a kategóriának. A notebookok után Magyarországon előbb a PC monitor jelent meg, majd csak érkezett asztali számítógép is. A Huawei MateStation S augusztus eleje óta vásárolható meg Magyarországon, igaz ezt annyira nem reklámozza a Huawei, hogy a termék a cikk megjelenésekor még nincs fent a Huawei hazai weboldalán, nincs róla szó a Facebook kommunikációjukban, de még csak sajtóközlemény sem érkezett. Pedig egyébként az ajánlat nem volna rossz.

Huawei MateStation S

A Huawei MateStation S névre keresztelt asztali PC egyelőre egyetlen konfigurációban érhető el Magyarországon (53011VXC típusszámmal). Ebbe az AMD Ryzen 5 4600G processzor került, 4,2 GHz-es órajellel. Mellé 8 GB DDR4 RAM és 256 GB-os PCIe SSD a konfiguráció része, 300 wattos tápegységgel.

Huawei MateStation S

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az egyébként nem túl nagy méretű, de egészen jól kinéző PC ház előlapjára USB 3.0, jack és USB-C csatlakozó is került. Hátul is van több USB 3.2, HDMI, VGA, RJ 45 csatlakozó, illetve audio csatlakozók is. Ráadásul a PC beépített WiFi 6-tal is rendelkezik, illetve a Bluetooth 5.0 is elérhető. A Huawei gyárilag Windows 10 Home operációs rendszerrel szállítja a PC-t. 

Huawei MateStation S

A MateStation S doboza nem tartalmaz billentyűzetet és egeret, így ezt külön kell beszerezni hozzá. Ebből a párosból vezeték nélküli egeret már kínál a Huawei itthon, billentyűzetet sajnos nem, de természetesen más PC-s klaviatúra is használható hozzá.

A Huawei MateStation S bruttó 220 ezer forintos ajánlott áron startolt Magyarországon, de már látni egy-két akciós ajánlatot rá.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával