Tippek-trükkök

Az EMUI 10.1-ben eltűnik a kamera felbontás

Az EMUI 10.1 egy olyan kamerás újdonságot is hoz a felhasználóknak, amely a többség számára egyszerűsíti majd a működést, sokaknak viszont lehet nem fog tetszeni.

Az EMUI 10.1-ben eltűnik a kamera felbontás

A P40 szérián az EMUI 10.1 szoftverrel a Kamera alkalmazás nem kínál külön felületet a kép felbontás módosítására, helyette oldalarányt lehet választani. Háromféle opció érhető el a készülékeken, a “hagyományos” 4:3 arányú, ez a natív képaránya a szenzoroknak (a legtöbb esetben), az 1:1 arányú (négyzet) és a Teljes képernyős (az adott készülék kijelzőjéhez arányuló) arányt.

Ezeknél az opcióknál a kamera felbontása már fel sem bukkan, ami nem véletlen. Azon modelleknél, amelyeknek kifejezetten nagy felbontású főkamera szenzort kaptak, nem a maximális felbontást használja a kamera, annak csak “töredékét”. A legtöbb esetben a szenzor képpontjait blokkosítja a rendszer, négy pixel adataiból csinál egy fotót, így lesz végül egy kisebb felbontású, de alacsonyabb zajjal rendelkező, részletes kép. A P40 és a P40 Pro 50 megapixeles UltraVision kamerája esetén így az elkészült fotók 12,5 megapixelesek lesznek. A P30 Pro, P30, Mate 20 Pro és Mate 30 Pro 40 megapixeles szenzorjának redukált, optimális képmérete 10 megapixel lesz.

Természetesen nem tűnik el a maximális felbontás, ez egy külön kamera módban lesz hozzáférhető Nagy felbontás néven, ezen esetben viszont nincs AI és egyéb extra beállítási lehetőség (ahogy korábban sem). A Pro módban is az alapértelmezett a kisebb felbontás lesz, viszont a bal felső sarokban lehet majd bekapcsolni a legnagyobb felbontást, így a professzionális fotózás esetén természetesen nem kell lemondani sem a maximális képpontszámról, sem a beállítási lehetőségekről.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Miért vette el a felbontás állítási lehetőséget a Huawei?

A felhasználók általában a legjobb képminőséget szeretnék, nem a legjobb felbontást. Ez pedig a legtöbb esetben a blokkosított, kisebb felbontású képekkel érhető el, arról nem beszélve, hogy a általában bőven elegendő egy 10-12 megapixeles fotó. Természetesen azok számára, akik valamiért mégis nagyobb felbontást szeretnének, az elérhető, akár a Pro, akár a Nagy felbontás módban, így ha valaki például egy magazin címlapjára készítene fotót, nincs ennek akadálya.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával