Tippek-trükkök

Az EMUI 10.1-ben eltűnik a kamera felbontás

Az EMUI 10.1 egy olyan kamerás újdonságot is hoz a felhasználóknak, amely a többség számára egyszerűsíti majd a működést, sokaknak viszont lehet nem fog tetszeni.

Az EMUI 10.1-ben eltűnik a kamera felbontás

A P40 szérián az EMUI 10.1 szoftverrel a Kamera alkalmazás nem kínál külön felületet a kép felbontás módosítására, helyette oldalarányt lehet választani. Háromféle opció érhető el a készülékeken, a “hagyományos” 4:3 arányú, ez a natív képaránya a szenzoroknak (a legtöbb esetben), az 1:1 arányú (négyzet) és a Teljes képernyős (az adott készülék kijelzőjéhez arányuló) arányt.

Ezeknél az opcióknál a kamera felbontása már fel sem bukkan, ami nem véletlen. Azon modelleknél, amelyeknek kifejezetten nagy felbontású főkamera szenzort kaptak, nem a maximális felbontást használja a kamera, annak csak “töredékét”. A legtöbb esetben a szenzor képpontjait blokkosítja a rendszer, négy pixel adataiból csinál egy fotót, így lesz végül egy kisebb felbontású, de alacsonyabb zajjal rendelkező, részletes kép. A P40 és a P40 Pro 50 megapixeles UltraVision kamerája esetén így az elkészült fotók 12,5 megapixelesek lesznek. A P30 Pro, P30, Mate 20 Pro és Mate 30 Pro 40 megapixeles szenzorjának redukált, optimális képmérete 10 megapixel lesz.

Természetesen nem tűnik el a maximális felbontás, ez egy külön kamera módban lesz hozzáférhető Nagy felbontás néven, ezen esetben viszont nincs AI és egyéb extra beállítási lehetőség (ahogy korábban sem). A Pro módban is az alapértelmezett a kisebb felbontás lesz, viszont a bal felső sarokban lehet majd bekapcsolni a legnagyobb felbontást, így a professzionális fotózás esetén természetesen nem kell lemondani sem a maximális képpontszámról, sem a beállítási lehetőségekről.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Miért vette el a felbontás állítási lehetőséget a Huawei?

A felhasználók általában a legjobb képminőséget szeretnék, nem a legjobb felbontást. Ez pedig a legtöbb esetben a blokkosított, kisebb felbontású képekkel érhető el, arról nem beszélve, hogy a általában bőven elegendő egy 10-12 megapixeles fotó. Természetesen azok számára, akik valamiért mégis nagyobb felbontást szeretnének, az elérhető, akár a Pro, akár a Nagy felbontás módban, így ha valaki például egy magazin címlapjára készítene fotót, nincs ennek akadálya.

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker