Hírek

Bemutatkozott a Huawei Maimang 8

A Huawei Kínában bejelentette legújabb középkategóriás okostelefonját, a Maimang 8-at, amely több szempontból is érdekes.

Bemutatkozott a Huawei Maimang 8

Maga a készülék nem különbözik túl sokban a hazánkban elérhető Huawei P30 Lite-tól, azonban érdemes megemlíteni azt, hogy a korábbi Maimang sorozatú készülékek Európában a Mate sorozat Lite kiadásaiként voltak elérhetők. Hogy ilyen lehet-e a jövőben a Huawei Mate 30 Lite? Valószínűleg nem. A Mate 20 Lite kb. 2 hónappal a Mate 20 Pro és Mate 20 előtt debütált tavaly, augusztusban, kb. ezzel egy időben jelent meg Kínában az azonos külsővel és közel azonos belsővel rendelkező Maimang 7 modell. Ezzel szemben most viszonylag korán, a nyár első napjaiban, június 5-én jelentette be Kínában a Huawei az új Maimang 8-at. Bár gondolhatnánk azt, hogy ez a Huawei Mate 30 Lite európai érkezésének előszele ez a bejelentés, azonban a Maimang 8-as modell a POT-AL00 típusszámot kapta, ami alapján arra lehet következtetni, hogy ez a POT-LX1-es típusszámmal futó, európai P Smart+ 2019 ázsiai kiadása.

Bemutatkozott a Huawei Maimang 8

A Huawei Maimang 8 telefon 6,21″-os kijelzőt fog kapni, amely a vízcsepp notch-nak, a vékony kereteknek és a 19,5:9 aránynak köszönhetően az előlap közel 89%-át fedi le. A FullHD felbontású megjelenítő IPS panelre épül. A készülékházban a HiSilicon tavaly bejelentett Kirin 710-es SoC-je lehet, amely 12 nm-es, nyolcmagos. Mellé 4, vagy 6 GB RAM kerülhet, 128 GB-os háttértárral. Az üveghatású hátlapon három kamera helyezkedik el, egy 24 megapixeles főszenzor, egy 2 megapixeles másodlagos kamera a mélységélesség érzékeléséhez, illetve egy 16 megapixeles ulta-széleslátószögű egység. A kijelzőbe lógó kameraszigeten csak egy 8 megapixeles egység lesz.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A 7,95 mm vékony és 160 gramm tömegű telefon hátlapjára került az ujjlenyomat olvasó, alatta pedig 3400 mAh kapacitású akkumulátor helyezkedik el. Természetesen van 802.11 ac WiFi, VoLTE, 4G LTE és Bluetooth 4.2 támgoatás, ellenben visszalépésnek tekinthető, hogy a készülék csak microUSB-vel rendelkezik, nem USB-C-vel. A Maimang 8 már Android 9.0 Pie és EMUI 9.0 rendszerrel kerül piacra Kínában.

Bemutatkozott a Huawei Maimang 8

Akár a Mate 20 Lite-ot, akár a Maimang 7-et nézzük, a mos bemutatott Maimang 8-as modell nem mutat sok előrelépést a tavalyi elődhöz képest, kisebb notch-ot kapott, széleslátószögű kamerával egészült ki a hátlapi rendszer és nagyjából ennyi az érdemi újítás, ráadásul a tavalyihoz képest kisebb lett az akkumulátor és a régi csatlakozó is egyértelmű visszalépés. Egészen biztos, hogy ha lesz Mate 30 Lite a közeljövőben, az ennél attraktívabb lesz és ennél több újdonságot fog felvonultatni.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával