Hírek

Bemutatkozott a Huawei MateBook 13

A Huawei bejelentette a legújabb notebookját, a MateBook 13-at.

Bemutatkozott a Huawei MateBook 13

Az új notebook vékony keretes kijlezővel, friss dizájnnal sé alumínium házzal rendelkezik. A MateBook 13 házát CNC megmunkálással alakítják ki a gyártás során, ezzel adva minőségi külsőt számára, ez sötétszürke, ezüst, valamint arany színt kaphat a végső árnyalatként.

A MateBook 13, ahogyan a neve is sejteti, 13”-os kijelzővel rendelkezik, IPS panellel és 2160×1440 képpontos felbontással. A 3:2-es képaránnyal, a 100%-os sRGB lefedettséggel, illetve a 300 nites fényerővel a Huawei nagyszerű vizuális élményt ígér. A kijelző mindösszesen 4,4 mm vékony kerettel rendelkezik, így a kijelző 88%-os lefedettséggel rendelkezik, nagyobbal, mint az új Macbook Air.

A vékony, 14,9 mm-es készülékházhoz 1,28 kg-os tömeg társul, ennek köszönhetően rendkívül könnyű és hordozható az új MateBook 13. A fém készülékházba az Intel 8. generációs Whiskey Lake processzorai találhatók meg, a Core i5-8265U és a Core i7-8560U lesz elérhető a konfigurációk között. A Core i7-es kiadás esetén dedikált NVIDIA GeForce MX150-es grafikus kártya is elérhető lesz a konfigurációban. A 8 GB LPDDR3 RAM mellé akár 256 GB-os SSD társulhat, mindezt pedig egy 42 Wh-s akkumulátor egészíti ki. A MateBook 13 kapott két USB-C csatlakozót és egy 3,5 mm-es audio csatlakozót is. Természetesen elérhető az ujjlenyomat olvasó is a készüléken, amely a Windows 10 operációs rendszer belépését szolgálja.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei Matebook 13 az első notebook, amely támogatja a Huawei Share 3.0 technológiát. Ezt a Mate 20 és Mate 20 Pro modellekkel lehet jelenleg kihasználni és lehetőséget nyújt, hogy 1000 fotót 2 másodperc alatt továbbítsunk a telefonról a notebookra. A Huawei Share 3.0 egy NFC-re és WiFi-re épülő vezeték nélküli funkció.

Az új Huawei MateBook 13-at nem egyszerű elhelyezni a portfólióban, talán a MateBook X egyfajta olcsóbb utódjaként említhetjük azt.

A MateBook notebook széria a Huawei korábbi kommunikációja alapján várhatóan még idén megjelenik Magyarországon, azonban azt nem tudjuk, hogy ez pontosan mely modelleket takarja, így a MateBook 13 hazai elérhetőségéről sincs még információ.

Szerző
News.mydrivers.comcn.engadget.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával