Hírek

Bemutatkozott a Huawei Nova 9 SE okostelefon

A Huawei bemutatta a Nova 9 SE modellt, amely a nálunk is piacon lévő Nova 9 modell olcsóbb kiadása.

A nemzetközi piacon is megjelenik a Nova 9 SE, nem csak Kínában. Külsőre nagyban hasonlít a Nova 9-ben, bár ami különbség a dizájnban, hogy az SE kijelzője lapos, nem ívelt, illetve a hátlapi kameraszigeten két nagyobb gyűrűbe került kamera, illetve középen két kisebb egység és egy vaku kapott helyet.

Bemutatkozott a Huawei Nova 9 SE okostelefon

Hardverben is érezhető a visszalépés, hiszen a 6,78”-os kijelző ez esetben nem AMOLED, csak IPS és a képfrissítési ráta is 90 Hz lett. Alatta a Qualcomm Snapdragon 680-as SoC található meg, Adreno 610-es GPU-val. Egyes piacokon 6, máshol 8 GB RAM-mal lesz megvásárolható a Nova 9 SE, míg a háttértár minden esetben 128 GB lesz.

Ez az első Huawei telefon, amelybe 108 megapixeles főkamera került. Emellett a további három kamera egyáltalán nem kiemelkedő, hiszen 8 megapixeles ultra széleslátószögű egységet és két darab 2 megapixeles szenzort kapott még. Videózás során maximum FullHD-t rögzít, 4K-t nem tud. Az előlapra 16 megapixeles szenzor került, a kijelzőbe vágott lyukba, amely szintén csak FullHD videót tud rögzíteni.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Bemutatkozott a Huawei Nova 9 SE okostelefon

A középkategóriás telefon 4000 mAh-s akkumulátort kapott, amely a Huawei SuperCharge (Max 66 W) gyorstöltéssel táplálható, a dobozban megtalálható hozzá az adapter is.

Ez a Huawei készülék sem támogat 5G-t, a Dual SIM-es kiadás esetében 4G a hálózati maximum. A WiFi 5 mellett van Bluetooth 5.0 támogatás. Piaconként eltérő az NFC támogatás, az JLN-LX1 típus támogatja, a JLN-LX3 modellszámú viszont nem. Az ujjlenyomat olvasó ezúttal nem a kijelzőbe, hanem a bekapcsoló gombba került.

Az új Huawei Nova 9 SE modell EMUI 12-vel érkezik, Android 11 alapon, Huawei Mobile Services támogatással és AppGallery-vel.

Bemutatkozott a Huawei Nova 9 SE okostelefon

A nova 9 SE több országban is felbukkanhat Kínán kívül. Számos ázsiai országban már rendelhető. Európában Németországban március 24-én lesz egy Huawei Nova esemény – valószínűleg a Nova 9 SE-vel. Magyarországon is lesz március 24-én egy Huawei sajtóesemény, ahol várhatóan több termék is debütál.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával