Hírek

Cambridge mellett létesít chip kutatóközpontot a Huawei

Bár a Brexit miatt számos vállalat próbál eltűnni az Egyesült Királyságból, a Huawei pont Cambridge közelében létesíteni új K+F központot.

Huawei logó egy épületen

A Huawei Sawstonban, Cambridge-hez közel, 16 percre az ARM Holdings központjától tervez egy chipek fejlesztésével foglalkozó központot nyitni. A Huawei Technologies R&D UK vezetője, Henk Koopmans számolt be arról, hogy tavaly megvásároltak egy 2,2 négyzetkilométeres területet 37,5 millió fontért, ahol 2021-ben nyitnának egy 400 főt foglalkoztató kutató létesítményt.

Óriási összeget költ el a briteknél a Huawei

A Huawei több épületegységet is épít, ezen kívül pedig a falu számára is létrehozhat buszmegállót, illetve akár orvosi központot is. A vállalat tavaly februárjában jelentette be, hogy 3 milliárd fontos beruházást hajt végre az Egyesült Királyságban 5 év alatt, ennek része az új kutatóközpont, amelyben távközlési chipeket és a mesterséges intelligenciát fejleszthetik majd a jövőben.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A cég nem titkolt célja, hogy együttműködjön a jövőben a Cambridge-i egyetemmel, támogatv az oktatást és mérnöki utánpótlást biztosítva a fejlesztésekhez. A kínai cég jelenleg is 120 alkalmazottat foglalkoztat Cambridge-ben.

Forrás
Cityam.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával