Hírek

Óriási összeget költ el a briteknél a Huawei

Amerikában nem fog tudni terjeszkedni a Huawei, helyette a brit piacba invesztál rengeteg pénzt.

Januárban borult a bili. Bár a Huawei nagyon szeretett volna erőteljesen terjeszkedni az Egyesült Államokban, kormányzati nyomásra nem jött ez össze. A Huawei elnöki posztján elhelyezkedő Sun Yafang találkozott a brit miniszterelnökkel, Theresa May-jel, aki kínai kereskedelmi útján volt éppen. A találkozó során többek között egy megállapodást született, amelynek részekent a Huawei 9,3 milliárd brit fontot fog a jövőben az Egyesült Királyságba fektetni. Ez nagyjából 3200 milliárd forintot jelent.

Óriási összeget költ el a briteknél a Huawei

A nagy invesztálásba beletartozik az a szabadalmi licenc díj, amelyet a brit ARM-nek fizet a Huawei, illetve a vállalat “nemzetközi kockázatkezelése és devizakereskedelmi műveletei“ is, utóbbi valószínűleg azt a célt szolgálja, hogy Európában ne kizárólag az amerikai dollár árfolyamától függjön a Huawei.

Már hat éve, 2012-ben jelentette be a kínai vállalat, hogy 1,3 milliárd brit fontot fog elkölteni az Egyesült Királyságban 2013-2017 között, amely nagyjából lezárult és ez a jóval nagyobb, mostani megállapodás különálló ettől. A Huawei-nek jelenleg is sok érdekeltsége van a briteknél, többek között a telekommunikációs infrastruktúrákban, hiszen beszállít a Vodafone-hoz és a British Telecomhoz is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei-nek Readingben van a brit főhadiszállása és egy Egyesült Királyságban 15 irodában 1500 munkavállalóval rendelkezik. A britek a közelgő Brexit okán eléggé nyitottak a külkereskedelmi tárgyalásokban, ennek lehet része a Huawei-jel kötött megállapodás is.

Forrás
Gizchina.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával