Hírek

Csökkentette bevételi előrejelzését a Huawei

Az Amerikai Egyesült Államok kormányzatának Huawei ellenes rendelete nem segíti a világ leggyorsabban növekvő okostelefon gyártójának idei eladásait.

Csökkentette bevételi előrejelzését a Huawei

Június 17-én a vállalat alapítója, Ren Zhengfei beszélgetett hosszasan két nagy gondolkodóval az A coffee with Ren alkalmával. Ebben beszélt a Huawei-t elindító vezető arról, hogy az amerikai tiltás negatívabb hatást gyakorolhat a cégre, mint eredetileg várták, azonban továbbra is kitartanak. A vállalat 30 milliárd dollárral csökkentette az idei bevételi előrejelzését és 2019-ben akár 60 millióval kevesebb eszközt dobhat piacra, mint tervezte.

Nem számítottunk arra, hogy ilyen sok szempontból támadnak meg minket – mondata Ren Zhengfei.

Ez az első alkalom, amikor a Huawei vezetői szolidabb jövőképet fest a vállalatot tekintve az Egyesült Államok tilalmának hatásairól. Az USA kormányának rendelete akadályozza több beszállító üzleti tevékenységét a Huawei-jel, amely nehéz helyzetbe hozza a céget.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az amerikai tiltást megelőzően a Huawei óriási ütemben növekedett, a 2019 Q1-es statisztikák alapján 50%-kal több készüléket szállított le az első három hónapban, mint egy évvel korábban, míg a konkurensek csökkentek, stagnáltak, vagy alig tudtak bővülést felmutatni az amúgy csökkenő méretű mobilpiacon. A Huawei alapítója úgy látja, hogy felülkerekednek a jelenlegi helyzeten és 2021-ben ismét növekedni fog a cég.

Mindeközben a Fülöp-szigeteken a Huawei visszavásárlási garanciát ad arra, hogy a jövőben is működni fognak a Google és Facebook szolgáltatások a most vásárolt telefonokon, tableteken. 

Forrás
Huawei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával