Hírek

Csúcs kamerával debütált a Huawei P50 széria

Debütált a Huawei P50 széria, amely a várakozásokkal ellentétben csak kétféle modellvariációban mutatkozott be Kínában.

A Huawei P50 és a Huawei P50 Pro új Huawei XD Optics névre keresztelt kamera rendszert kapott, amely rögtön a kamerás ranglisták csúcsára dobta vissza a Huawei-t.

Csúcs kamerával debütált a Huawei P50 széria

A Huawei P sorozata mindig is a legjobb minőségről, esztétikáról, fényképezési élmény iránti szenvedélyünkről és törekvésünkről szólt – mondta Richard Yu, a Huawei Fogyasztói üzletágának vezetője.

A Huawei P50 széria elegáns dizájn mellett számos szín verzióban lesz elérhető. Érkezik “kókusz arany”, “bájos rózsaszín”, “aranyos fekete”, “gyöngy fehér”, valamint a P50 Pro modellból elérhető lesz egy “dinamikus égszínkék” árnyalat is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az új Huawei P50 kijelzője 6,5”-os képátlóval rendelkezik. Az OLED panel 90 Hz-es képfrissítéssel, az érintőpanel 300 Hz-es mintavétellel dolgozik, míg az 1440 Hz-es magas frekvenciájú PWM tompítás segít, hogy ne fárassza a szemet a kijelző. A 2700×1228 pixeles megjelenítő 450 PPI-s képpont-sűrűséggel rendelkezik.

A Huawei P50 Pro kijelzője csak kicsivel nagyobb, 6,6”-os, viszont immáron 120 Hz-es képfrissítéssel, true HDR támogatással. Szintén van 300 Hz-es mintavételezés, 1440 Hz-es PWM tompítás.

Csúcs kamerával debütált a Huawei P50 széria

A Huawei P sorozat mindig is a kamerákról volt híres, így van ez a P50 és P50 Pro esetén is. A széria megkapta az új Dual-Matrix kamera rendszert, amivel a Huawei a fotózás új élményét ígéri. 

Több lencsével és 10 csatornás többspektrumú szenzorral dolgozik a Huawei XD Optics, amelyet az XD Fusion Pro Image Engine dolgoz fel. Ez az első kamerarendszer, ami olyan képjel-visszaállító rendszerrel rendelkezik, amely számításokkal segíti az optikai hibák kijavítását és a finom részleteket reprodukálja. Ezzel a Huawei túllépi az optikai tervezés határait és visszaállítja a képjel 25%-át is akár.

Csúcs kamerával debütált a Huawei P50 széria

A Huawei P50 Pro a zoom képességeiben is többet mutat, képes akár 200x-os digitális zoomot produkálni.

A Huawei P50 Pro hátlapján a megapixeles száma is megnőtt rendesen. Az 50 megapixeles True-Chroma Camera optikai képstaibilizátorral a fő szenzor. Van ezen kívül egy 40 megapixeles True-Chroma Camera, amely fekete-fehér képeket készít csak – ezzel a Huawei és a Leica visszatért a P9 széria gyökereihez. A 13 megapixeles ultra-széles látószögű kamera mellett van még egy 64 megapixeles telefotó kamera, amely szintén rendelkezik optikai képstabilizálással.

A Huawei P50 csak három kamerával rendelkezik. A Pro modell hátlapjáról megörökölte az 50 megapixeles True-Chroma Camera és a 13 megapixeles ultra-széles látószögű kamerákat, valamint van egy 12 megapixeles telefotó kamera is, ez utóbbi kapott csak optikai képstabilizálást.

Kicsit talán meglepő módon, mind a két készülék egyetlen egy, 13 megapixeles szelfi kamerát kapott, amely akár érezhető visszalépésnek is tűnhetne a korábbiakhoz képest.

A Huawei P50 széria tagjai Qualcomm Snapdragon 888 4G chipekkel rendelkeznek, a P50 Pro egyes modelljeibe kerülhet Kirin 9000 is. Viszont az 5G-t teljesen mellőzi a széria, valószínűleg az amerikai szankciók hatására, hiszen a partnerek nem szállíthatnak, vagy éppen nem gyárthatnak 5G-s chipeket a Huawei részére. Mind a két modell 8 GB RAM-mal szeret. A P50 háttértára 128 és 256 GB-os opcióval is rendelkezik, a P50 Pro csak 256 GB-os háttértárral kerül piacra. Mind a két kiadásba kerül Huawei NM Card bővíthetőség.

Csúcs kamerával debütált a Huawei P50 széria

A Huawei P50-es hátlapja alá 4100, a P50 Pro hátlapja alá pedig 4360 mAh kapacitású akkumulátor került. Mind a két modell 66 wattos Huawei SuperCharge töltéssel rendelkezik, a Huawei P50 Pro pedig támogatja az 50 wattos vezeték nélküli töltést is. Mind a két modell IP68-as por-és vízállósággal rendelkezik.

A Huawei P50 széria az első csúcsmodellek közé tartozik, amely már gyárilag HarmonyOS operációs rendszerrel rendelkezik.

A Huawei P50 Pro egyik verziója már augusztusban megjelenik Kínában, a szélesebb felhozatal azonban csak szeptembertől lesz kapható. Egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy nemzetközi piacokra mikor, milyen formában érkezhet a P50 széria.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával