Hírek

Debütált a Huawei P50 Pocket

A Huawei bemutatta az új P50 Pocket modellt, a vállalat legújabb összehajtható kijelzős okostelefonját.

Debütált a Huawei P50 Pocket

A Huawei P50 Pocket hasonlóan a Samsung Galaxy Z Flip3 sorozatához, keresztben hajtható össze, így kinyitva egy normál telefon mérete van, míg összehajtva felezi ezt. 

Kinyitva egy 6,9”-os kijelző tárul a felhasználó elé, amely 21:9-es képaránnyal rendelkezik. Ehhez 120 Hz-es képfrissítés, 300 Hz-es érintés mintavételezés, valamint HDR képesség társul.

Debütált a Huawei P50 Pocket

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A kijelző közepe alá került az újgenerációs “Multi-Dimensional Hinge” zsanér és a “Multi-Dimensional Lifting” megoldás, amely segít a képernyő összehajtásában, miközben megmaradhat a vékony dizájn.

A Huawei P50 Pocket külső borítása részben hasonlít a P50 Próhoz, hiszen két nagyobb, körlapot tartalmaz kiemelkedő szigetként. A felsőbe a három kamera kerül, ezt a rendszert Ultra Spectrum Camera Matrix fantázanévvel illette a Huawei. A Főkamera egy 40 megapixeles True-Chrome szenzor, társul hozzá egy 13 megapixeles Ultraszéles látószögű kamera, egy 32 megapixeles Ultra Spectrum Camera szenzor, illetve van még egy 10 csatornás Multi-Spectrum szenzor is itt. A P50 Pocket megkapta a P50 Próban bevezetett Huawei XD Optics és a True-Chroma Image Engine megoldásokat is. 

Debütált a Huawei P50 Pocket

A másik körlap a “Cover Screen”, azaz a fedőkijelzőt tartalmazza, itt színesen jelenik meg számos információ, vagy akár szelfi készítéskor is használható.

Debütált a Huawei P50 Pocket

A Huawei P50 Pocket megkapta a Super Privacy biztonsági módot. Ha a készülék összecsukásra kerül, a rendszer automatikusan kikapcsolja a kamerákat, a mikrofonokat és a helymeghatározást.

Hardveres oldalon a Qualcomm Snapdragon 888 4G került a készülékbe. Kiadástól függően 8, vagy 12 GB RAM és 256, vagy 512 GB háttértár kerülhet a telefonba.

Debütált a Huawei P50 Pocket

Bár a P50 Pocket nagyban hasonlít a Galaxy Z Flip3 megoldására, mégis olyan téren újít nagyot, amely a Samsungnak nagyon fájó lehet. A készülék 4000 mAh kapacitású akkumulátort és 40 wattos Huawei SuperCharge töltést kapott. A Samsung megoldását sok kritika érte a rövid üzemideje miatt (3300 mAh-s akkumulátor), valamint az ehhez társuló kifejezetten lassú, 15 wattos töltése miatt.

Debütált a Huawei P50 Pocket

A Huawei P50 Pocket elsőnek Kínában kerül piacra, ahol HarmonyOS-szel fut majd. Arról egyelőre nincs információ, hogy jöhet-e a globális piacra, akár Magyarországra.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával