Hírek

Debütált a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

A Qualcomm bejelentette az új Snapdragon 8 Gen 2 chipet.

A Snapdragon Summit rendezvény keretein belül debütált az új csúcsmodell, amit valószínűleg számos 2023-as telefon tartalmaz majd, akár HUAWEI-ek is. 

Debütált a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

A 4 nm-es platformú chip tartalmaz egy fő magot, amely 3,2 GHz-es, négy teljesítmény orientált 2,8 GHz-es magot és három energiatakarékos 2 GHz-es processzormagot. A tavalyi Snapdragon 8 Gen 1-hez képest az új modellt 35%-kal tartja gyorsabbnak a Qualcomm.

A GPU esetén 25%-kal gyorsabb és 45%-kal kisebb energiafogyasztású az elődhöz képest. Az AV1 kodek támogatással van akár 8K HDR videó 60 fps támogatással, illetve az SOC párhuzamosan két 5G-s SIM-et képes kezelni. Ezeken felül a Snapdragon 8 Gen 2 megkapta a Snapdragon Sound funkciót, Dynamic Spatial Audio támogatással, 48 KHz-es veszteségmentes streaming lehetőséggel Bluetooth LE-n keresztül.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A HUAWEI Mate 50 Pro még a Snapdragon 8+ Gen 1 chippel jelent meg (ez a Snapdragon 8 Gen 1 felturbózott kiadása). Jövőre viszont érkezhet a P60 és a Mate 60 széria is, amely talán az új Qualcomm chipet tartalmazhatja.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával