Hírek

Egy amerikai cég kiállt a Huawei mellett és továbbra is együtt dolgozna

Jelenleg óriási kérdés, hogy milyen partnerekkel és milyen módon üzletelhet a jövőben a Huawei, most pedig egy jó hír bukkant fel a gyártó számára.

Az InterDigital szerint bár az Amerikai Egyesült Államok megpróbálta tiltani a chipek és szoftverek értékesítését a Huawei-nek, ennek ellenére a cég értékesítheti a saját 5G hálózati technológiáját a Huawei-nek. Ezen túlmenően néhány amerikai szabadalmi ügyvivő elmondása szerint a Qualcommnak is lehetősége van erre.

Huawei 5G is On

Ez a két vállalat (az InterDigital és a Qualcomm) fontos vezeték nélküli hálózati technológiai szabadalmakkal rendelkezik az USA-ban. A cégek hosszú időt fordítottak arra, hogy kialakítsák ezeket a megoldásokat, amelyek most bevételt generálnak számukra a szabadalmak licencelésével. Az InterDigital szerint a technológia, amelyet a vállalat licencel nem bizalmasak és elérhetők bárki számára az Egyesült Államokon kívül is, csak meg kell fizetnie a díjat hozzá.

Patrick Van de Wille, az InterDigital szóvivője elmondta, hogy a Huawei entity list státusza nem akadályozza meg a vállalatot, hogy szabadalmi licencszerződést kössön a Huawei-jel, mert a “szabadalmaink nyílt technológiákat tartalmaznak és ezért meghaladják az amerikai exportellenőrzési törvényeket”. A Qualcomm nem reagált egyelőre ezzel kapcsolatos kérdésekre, de a kereskedelmi ügyvédek úgy látják, hogy a Qualcomm helyzete is hasonló lehet, mint az InterDigitalé.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei – Google Android: minden hivatalos információ a történésekről

Érdemes azt is hozzátenni a történethez, hogy a Qualcomm, az InterDigital és a Huawei között között vannak szabadalmi viták is. Idén januárban a Huawei pert indított az InterDigital ellen Kínában, azzal érvelve, hogy az amerikai vállalat nem tisztességes feltételekkel engedélyezte a szellemi tulajdonának használatát. A Qualcomm és a Huawei között is van folyamatban lévő szabadalmi ügy.

Összességében az, hogy van olyan amerikai cég, amely kiáll a Huawei mellett, még meglévő peres ügyeik ellenére is, illetve a kereskedelmi ügyvédek szerint sem érint mindent az amerikai törvény, abszolút jó jel.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával