Hírek

EKG-t és női kiadást is kapott a Huawei Watch GT 3 Pro

A Huawei a Mate Xs 2 mellett bemutatta az új Watch GT 3 Pro okosórát is.

Az új óra egyik legnagyobb újdonság, hogy támogatja az EKG mérést, illetve kapott női modellt is. Az előző Watch GT 2 Pro esetében csak egy méret állt rendelkezésre, most viszont a Huawei már kisebb, elsősorban hölgyek csuklójára is megfelelő méretű kiadást is piacra dob.

EKG-t és női kiadást is kapott a Huawei Watch GT 3 Pro

A Watch GT 3 Pro az elődhöz képest könnyebb készülékházat kapott, magas minőségű AMOLED kijelzővel van ellátva, amelyen a HarmonyOS operációs rendszer fut. Az EKG funkció mellett számos sport mód, köztük búvárkodás is rendelkezésre áll, illetve nem marad el a precíziós GPS sem.

A nagyobbik, 46 mm-es verzióba 1,43”-os kijelző került, a titán tokozást zafír üveg zárja le, a hátoldalán pedig kerámia található. A női modell 43 mm-es és 1,32”-os a kijelző mérete, ez esetben a tokozás kerámiából készült, az üveg viszont itt is zafírkristályra épül.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A HarmonyOS operációs rendszer mellett az óra támogatja a Bluetooth hívásokat (telefon kihangosítóként szolgál), az AppGallery-ből számos alkalmazást támogat, belekerült a Huawei Wallet és egy kártya gyűjtő funkció is, ez Kínában támogatja a bankkártyákat, tömegközlekedési bérleteket és számos más kártya típust.

EKG-t és női kiadást is kapott a Huawei Watch GT 3 Pro

Az EKG funkció hivatalos jóváhagyást kapott a kínai egészségügyi hivatalnál. Fontos, hogy az ez a funkció csak azon régiókban érhető el, amelyek helyi hatóságainál megkapja az engedélyt. A GT 3 Prót egyelőre csak Kínában mutatták be, ott elérhető az EKG képesség. Jelenleg nincs arról információ, hogy az EU-ban meglesz-e rá ez a jóváhagyás, így ezzel meg kell várni még a Huawei helyi bejelentéseit is a közeljövőben.

Emellett azért mér természetesen pulzust, véroxigénszintet, illetve bőrhőmérsékletet is az óra, nem maradt ki az alvásfigyelés, a stressz szint mérése sem. Ezekkel együtt, a Watch GT 3 Pro 46 mm 14 napos üzemidőt tud (erős használat mellett 8 nap), míg a 43 mm-es modell 7 napos átlagos üzemidővel rendelkezik (erős használat mellett 4 nap).

A beépített akkumulátort vezeték nélkül lehet feltölteni, akár a támogatott fordított vezeték nélküli töltéssel rendelkező telefonok (pl. P50 Pro) hátlapján keresztül is. A töltési sebesség 30%-kal gyorsabb lett az előző generációhoz képest. 10 percnyi töltéssel egy egész napi töltöttséget lehet elérni.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával