Hírek

Elhasaltak az AppGallery appok a Huawei saját auditján

A Huawei megosztott egy Device Cloud Service biztonsági és adatvédelmi jelentést, amely AppGallery alkalmazásokat tesztelt – és hát nem lett túl fényes az eredmény.

A Huawei augusztus 17-én megosztott jelentésében olyan alkalmazásokat teszteltek, amelyek részmunkaidős munkákat kínálnak, leginkább diákok számára.

Azt vizsgálták, hogy mennyire megbízhatók a részmunkaidős munkákat kínáló alkalmazások, elvégezték rajta a vállalat szakemberei az AppGallery biztonsági auditját.

A jelentés szerint összesen 203 alkalmazást vizsgáltak meg, amelyek azt ígérték, hogy segítenek részmunkaidős munkalehetőséget találni. Közülük 44-et azonosítottak félrevezetőnek. A Huawei nem tette közzé a listát az érintett alkalmazásokról, azonban felvették a kapcsolatot azok fejlesztőivel.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az érintett 44 app esetében úgy találták, hogy hamis érdeklődésekkel próbálják duzzasztani annak népszerűségét és megbízhatóságát, így félrevezetve a munkát kínáló és kereső cégeket és embereket egyaránt.

Az iparágban ismerős probléma az is, amikor egy szolgáltató alacsony árakon kínál szolgáltatást, például azt, hogy segít megfelelő munkát találni. A kis összeget a munkát kereső könnyen kifizeti, hiszen nem sok, ezt követően azonban fokozatosan emelnek árat és többet és többet kérnek a felhasználótól, illetve gyakran eredmény nélkül hagyják azt, a pénzt megtartva.

A csalás során az áldozat nem szenved nagy kárt, olyan kis összeget húznak le róla. Azonban a platform számára, mint az AppGallery, ez jelentős kárt okoz, hiszen a szolgáltatás minőségét rontják az ilyen félrevezető alkalmazások.

Két éve már, hogy a Huawei nagymértékű app duzzasztásba kezdett az AppGallery-ben. Egyrészt pénzt fizetett számos fejlesztőnek, hogy elérhetővé tegyék az alkalmazásaikat, illetve további előnyöket biztosított, például ingyenes reklámmegjelenéseket bizonyos felületein. Ennek eredménye az, hogy ahogyan a fenti riport is mutatja, rendkívül sok félrevezető alkalmazás is felkerülhetett az AppGallery-be.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával