Hírek

Először csökkent a kínai okostelefon piac

A történelem során először, 2017-ben csökkent az új okostelefonok kiadásának mennyisége Kínában.

Honor 9 éjfekete

A világ legnagyobb gazdasága, Kína az okostelefonok piacán is meghatározó szerepet tölt be, azonban nem csak a gyártásban, hanem a felvásárlásban is. Nem meglepő, hogy a több mint 1,3 milliárd lakos rendkívül sok telefont vásárol éves szinten. 2009 óta, amióta a hagyományosan vett okostelefonokról beszélhetünk, az új telefon szállítmányok mennyisége folyamatosan nőtt, azonban a tavalyi év során a növekedés megállt, sőt 4%-kal csökkent is 2016-hoz képest a Canalsy mérése alapján. Ez számszerűen azt jelenti, hogy 2017-ben kb. 459 millió okostelefon került piacra Kínában.

Először csökkent a kínai okostelefon piac

A piacon a Huawei van az első helyen, a Q4-es időszakban (2017 október-december) 24 millió darab telefont szállított le a kínai piacra, míg a teljes évet tekintve ez a szám 90 millió készüléket jelent.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Canalys felmérésében megjegyzi, hogy ez a Q4-es eredmény az eddigi legjobb negyedév a Huawei történetében a kínai szállításokat tekintve. Az eladásokat a Nova-széria és a Honor eladások javították, amelyek a Meizu és a Gionee márkáktól tudott részesedést elvenni. Érdekesség, hogy Kínában a Huawei eladásainak több mint felét tette ki a Honor brand.

A teljes Földet tekintve a Huawei 153 millió telefont szállított le 2017-ben, erről itt írtunk.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával